The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ХС 70 2.4Т пали трудно сутрин

#1
Колеги здравейте , колата е ХС70 2001г. 2.4Т 200кс. сложих и газово преди година и полувина 20к километра от тогава и от една седмица взе да пали трудно сутрин въртя по 5-7 сек. два пъти и не пали на третия път запалва за секунда работи на 2-3 цилиндъра и се оправя все едно всичко е супер а ако тръгна да я паля  1-2ч след като съм я изгасил си пали от първия път..След голямо четене днес сутринта вече измерих налягането в бензиновата рейка и беше 0 след като запали се вдигна 3.5 бара.Та въпросът ми е от къде да започна търся клапан , помпа или дюзи и дали е това проблема за трудното палене след като престои колата.
Reply

#2
Виж на диагностика стойностите на Long term fuel trim.
Reply

#3
Във четвъртък я закачиха на диагностика и нямаше никакви записани грешки свързани с двигателя. Колегата ми каза като се прибера да откача дибитомера и да карам на бензин така 1-2 дни и да видя дали ще има подобрение. В крайна сметка се оказа че на втория ден запали от първото въртене
Reply

#4
Не става въпрос за записана грешка, а именно за стойността на дълговременната адаптация. Може да няма записана грешка, а да има голямо отклонение, вследствие на газовата уредба, което да ти влошава студения старт. Според мен, дори и да не откачаш дебитомера, ако караш няколко дни само на бензин, проблемът ще изчезне. Ако това стане, със сигурност се насочи към проблем с газовата.
Reply

#5
При мене след смяна на газовите инжектори се получи по лошо, направо на бензин не иска да върви и пресецва,като прехвърли на газ вървеше но малките обороти не ги държеше добре. Проблема се оправи след като карах около 100 км. на бензин и преинсталирахме софтуера на газовия компютър с друга, по нова версия.
Reply

#6
Ще по карам малко да видим дали ще е ок. Майстора който я закачи и той каза че може да е също от газово показа ми някакви стойности но съм много бос със диагностиките. Тази седмица ще я оставя на газаджията я погледне и той.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)