The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Колегите с 3.2 + газ, записва ли ви грешки в блока на мотора?

#1
Здравейте. Онзи ден ходихме да гледаме едно XC90 3.2 с газ (газта е сложена преди малко над 100к км), купувано от България. Беше записала грешка (дъ съ тъкоам в главата, ама забравих да я снимам) в мотора гласяща нещо от сорта на "Malfunction в следенето на torque-a на мотора", wtf? Като възможни причини са дросел, дебитомер, да смуче въздух от някъде, температурен датчик ала-бала... общо взето беше изреден целият мотор на части  Dodgy . Никакви други грешки по мотора, никой конкретен датчик, без проблем в работата му, и на газ и на бензин и т.н... + че чек енджина не светеше.

Затрихме грешките, приятелчето купи колата след обстоен преглед и на останалата част на автомобила, ала-бала.. и след дебел преход (500+ километра), закачихме отново Видата като този път безе записала нещо нередно в дюза на 3ти цилиндър.

Сега.. ясно е че от монтаж до монтаж на газта има балкан разлика, както се казва.. така че не може да се заключи нещо генерално и категорично от една кола. Плюс, че не веднъж съм чувал (казвам чувал, защото опита ми с коли на газ, които са по-умни от Голф 3 се свежда до нулев) за това, че заради инсталиранта газ и емулацията и там начина по-който е свързан компютъра на газта с този на мотора и т.н. и т.н. дълга и широка, често се случва да трупа разни грешки в мотора, именно защото газта лъже ECU-то за някакви параметри на работа и т.н.

Понеже много се разписах и размислих.. с две думи въпросът ми е, колегите които карате на газ (по-специално 3.2) забелязали ли сте трупане на някакви грешки?
4.4.. there is no replacement for displacement!
Reply

#2
Откъм газ не мога да помогна. Нямам и нямам намерение да слагам. Но откъм грешки съм сигурен. Нито една от както съм я купил. Днес чукна 252к

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Volvo XC90 3.2 2009 Plenty of power and extremely smooth running
Reply

#3
Благодаря ти, но не ми помагаш особено Shy . Питането ми е само към хората които имат газ.
4.4.. there is no replacement for displacement!
Reply

#4
Така записва грешки, но не мога да ти кажа какви защото не пише нищо на бордкомп. Лампата за двигателя светва и след неопределено време гасне после пак светва, вече не и обръщам внимание. Моята газова е БРЦ и съм много доволен от работата и.
ex XC90
Reply

#5
Мерси Жорка и аз отдадох най-вероятно на газта, трупането на грешки. Ама реших да питам за чужд опит. Важното е че колите бачкат добре, нека си трупат квот искат, стига да не пречи на работата на мотора  Big Grin .
4.4.. there is no replacement for displacement!
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)