The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined array key 0 - Line: 1640 - File: showthread.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php 1640 errorHandler->error_callback
/showthread.php 915 buildtree
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 1 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Волво XC70 - дневник

#1
Здравейте, колеги,

Предстои ми покупка на автомобил. Някъде от около месец сериозно се занимавам с процеса, обикаляне, гледане и тн. Ясно ви е, че щом съм попаднал тук най-вероятно съм се насочил към ХС70. Реално задължителните критерии са ми 4х4, комби, по-големият просвет е предимство. Това автоматично свежда избора до волвото, Скаут, Субари или Пасат Аутрак. Пасатът е прекалено нов и идва скъп, Субаруто ми е далеч и така остават скаутите и волвата. Ясно е разликата в класа автомобил и тн, а и няма смисъл да ви занимавам повече с тези дилеми, защото в крайна сметка колата на 99% ще е ХС70.

По ирония на съдбата, като човек, който винаги е харесвал големи модели (най-вече комби) до момента съм карал Мерцедес... А класа. За 7 години съм му навъртял над 170 000. По всичко изглежда, че и следващият автомобил ще се кара с подобно темпо - над 30 000 годишно. Отделно, че се занимавам с издателска дейност и постоянно съм пълен с книги и кашони. Сигурно дори не мога да си представя разликата, която ще изпитам, идвайки от А класа на Волво.

Спирам с лиричните отклонения и минавам към конкретиката. Обявите за ХС70, 3та генерация (след 2007) не са толкова много. Повечето вече ги гледах и на живо. Тези дни предстои да отида да пробвам ето тази и на пътя - <!-- m --><a class="postlink" href="https://m.cars.bg/offer/c2523392">https://m.cars.bg/offer/c2523392</a><!-- m -->. Досега съм я гледал само и палил на място. По принцип предпочитам да взема кола от частно лице, което може да ди каже какво е обслужвало и правило. Знаете че при автокъщите до голяма степен хвърляме зарове. Има две обяви в Кармакс автокъщата например (даже едната гледах, че е коментирана във форума), гледах и двете им коли. Е никой не може да ме убеди, че са си на километрите. Тази, която съм ви линкнал също е от автокъща за жалост, но показват някаква сервизна история, която ми изглежда логично. Колата е била обслужена последно на 150к,сега е на 190 и като ходих веднага като се запали си изписа, че трябва да се сменят маслата. За нещата извън маслата и филтрите обачр ходи разбери... Мотирът звучи добре, работи спокойно. Ще видим при шофирането как ще е.

Спирам да ви занимавам с личните ми размисли относно избора на конкретен автомобил. Идеята на тази тема е друга - което и Волво да избера имам намерение тук да описвам това, което съм сменил най-вече в началото, защото със сигурност би било от полза за хора, които след това ще минават по същия път. Вие най-добре знаете как човек в един момент може да се побърка от размисли преди покупката на подобен автомобил, който е по-висок клас.

Разбира се, имам и въшроси, на които бих се радвал и вие да ми съдействате, тъй като със сигурност имате много повече знания. Малко ми е трудно да се ориентирам какви автоматици (като поколение) слагат на тези модели? Също така може ли да се каже, че дроселовата клапа е слабо място? На конкретната обява, която съм ви изпратил под средната конзола има три бутона за различни режими - спорт, динамик и още един май беше. Предполагам те променят настройките на АСК, но ми стана интересно, защото от всички волва, коиъо гледах само на това го има.

С две думи всичко, което смятате, че може да ми е полезно ще се радвам да го споделите. Надявам се до седмица две да завърша дългия процес с избор на кола и след това да започна да описвам следващите процеси тук, за да бъде темата с още нещо полезна за другите.
Reply



Messages In This Thread

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)