The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined array key 0 - Line: 1640 - File: showthread.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php 1640 errorHandler->error_callback
/showthread.php 915 buildtree
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 1 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Волво XC70 - дневник

#35
Изминаха си близо два месеца от полупката на Волвото вече. Продължавам все така да му се радвам, като допълнителен бонус е, че очаквам всеки следващ сняг с още по-голямо нетърпение. Big Grin
Така и не се появиха нови проблеми след първоначалното обслужване. Все още обаче не успявам да отстраня напълно проблема с климатика. Още като взимах колата беше ясно, че му има нещо. Надявах се само да не е компресор. Първото, което направихме бе да напълним системата. Оказа се, че има теч и трябваше да се виду откъде е. Радиаторът е бил заминал, та взех нов. Намерихме го не на цените на МП, че там е майка си и баща си. Малко над 300лв беше, напълнихме и системата и сега климатроника си охлажда. Проблемът е, че странното виене, което се появява като го пусна остава. Човекът, който гледа колата каза, че най-вероятно е компресора. Реално не знаем колко време системата е стояла празна, което му е разказало играта. За някакви лагери ми обясни - най-вероятно от тях идва звука. Реално сега зимата не то ползвам и ще търсим варианти някак да се оправи компресора, че нов май е доста сериозна цифра. Отделно, че моя човек в МП каза, че тези Волва имали по принцип проблем с компресорите и дори докато били гаранционни имало сервизна акция за тях. Не знам вече до колко е така, така че който се е сблъсквал с подобни проблеми ще се радвам да пиша.

Имам и още един малък проблем, който започна да се появява малко след като взех колата. Става въпрос за едно много досадно скърцане на багажника. Порових се във форума и видях, че и други колеги са се сблъсквали с него. Опитах с глицерин да намажа пантите, но скърцането си остава. Изключително досадно е, защото се появява на всяка неравност. Като оправяха радиатора казах да погледнат и май трябвало да свалят кората в багажника, за да достигнат пантите. Не можех обаче повече да държа колата, та си я взех и карам така. Ако някой има съвети как мога да го премахна ще се радвам да каже. Искам да опитам и сам, защото наистина е дразнещо.

Иначе, за да спазя, заглавието на темата все пак да кажа, че лостчето за мигачите ново ми излезе около 100лв. За радиатора вече писах.
Reply



Messages In This Thread

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)