The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Смяна масло на АСК - Aisin TF 80 SC

#1
Здравейте, колеги,
Понеже наистина нямам много време да се ровя и търся по темата,моля за малко насоки и съвет.
Искам изцяло да сменя маслото на скоростната кутия. Не че ми прави някакви проблеми, даже много добре работи, но последното обновяване с 4 литра е правено преди около 50 000км в МП и винаги е било така по този метод с 4л. Кутията е на 200000км.
Бих искал да си го направя сам, но проблема е, че нямам Вида, за да ресетна каунтъра после. Дали става с Делфи, с това разполагам засега или някаква друга диагностична програма която може наистина да ресетне?
ИСкаше ми се да направя цялата тази процедура в МП,но за там имам различни отзиви. Преди време говорих с човек , който имам много близки хора там и ми каза как СПЕСТЯВАТ от клиентите, даже и на него са му сменяли хидравлични повдигачи така по приятелски без да ги плаща, имало.....,вместо да смянят всичките 20бр на клиента, сменят само износените и другите ги заделят. Така може би правят и с маслата. Откъде да съм сигурен, че ще използват всичките 12 литра за цялата процедура по АСК? Не мога да съм там и да гледам през цялото време. Съжалявам за тези съмнения, може да звучи обидно за някои, които работят там, сигурен съм че има и съвестни хора, ....но такава е истината...донякъде.
Бихте ли ми препоръчали сервиз, където работят коректно и аз лично мога да присъствам и гледам докрая на всички процедури? В 3 плюс?
И аз мога сам да си направя промивката и смяната, но ми трябва Вида за тази цел. Дали някой колега с Вида няма да може да ми направи тази услуга, бих си платил за това и разкарването разбира се.Живея в Казичене,...ако някой се навие.
Относно маслото-Четох малко и чужди форуми и тук даже, има различни мнения, от Мобил 3309, на Тойота до оригинално на Волво, какво ще ми препоръчате?
Благодаря предварително.
ПС: Или да не я пипам въобще кутията що си работи перфектно? Но много ми се иска да го сменя, тъй като никога не е правено досега и съм сигурен че има доста боклуци вътре.
Moskvitch Aleko ex
Fiat Tempra 1.6i ex
BMW E36 1.6i ex
Volvo s40 2.0i now
Mercedes E-class Avantgarde 3.0d ex
Volvo XC90 2.4 D5 2008



Messages In This Thread
Смяна масло на АСК - Aisin TF 80 SC - by toninikolaev - 07-02-2019, 04:04 AM

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)