The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
зареждане на климатик

#1
Издуха ми фреона на климатика. Някой знае ли откъде да си купя бутилка с фреон и как да си го заредя сам.
Намерих само нордтехник продават бутилки и някви приспособления за зареждане. Колата е 940 дизел.
Reply

#2
Небързай със зареждането още повече сам да правиш процедурите . Има значение какъв е вида му . бих те посъветвал да си идеш при специалист . Без нужното оборудване и техника няма как да го направиш , само ще се набуташ и по-голяма беля можеш да направиш.
Случва се да върви като по масло, а малко по-късно се изяснява, че това е вазелин...
If you dont like where you are, then change it! You are not a tree
Reply

#3
С стария забранен фреон е колата Р22 ли беше. Май сега има заместител 134а.
Преди 5 години отидох при специалист взе един кантар и една бутилка с фреон и с маркуч вкл го в винтила при компресора запалих колата той разви крана и запо4на да пълни. ЗА 450 гр ми взе 50 лв и готово. Ама явно сега пак е издухал фреона. Иначе имаше и неква машина ама не я ползва нея.
Reply

#4
Аз пък си зареждах миналото лято моя на деветката , от 950гр ми събра 750 и със цялата процедура там вакумиране и проверка на системата и зареждането със специална машина ми взеха 85лв .
R134a не е заместител на R12 , а си е съвсем различно вещество със съвсем различни качества . Пак ти препоръчвам да отидеш при специалист а не при хладилен техник ,щото вместо да ти излезе по-евтино после или вобще няма да имаш климатик или ще дадеш многократно повечепари за ремонт на този . Но в крайна сметка колата си е твоя и ти и решаваш сътбата .
Случва се да върви като по масло, а малко по-късно се изяснява, че това е вазелин...
If you dont like where you are, then change it! You are not a tree
Reply

#5
Къде ти го заредиха. И никъде ли нямаше течове. Аз съм питал на няколко места и те ми казват неможе толкова стара кола да няма течове. А пък и трудно се намира Р12 фреон.
Reply

#6
В началото на София сервиза за тунинги си го зареждах , ама моя е от новия R134a . А за твоя нямам представа къде могат да ти го направат качествено. Най добре си вземи от някоя деветка слет 95г дето се продава на части компресора и маркучи и си смени фреона с новия и няма да имаш проблеми с намирането и сервизирането на фреона .
А що се отнася до течовете. Дори и да нямаш такива пак ще ти изчезне слет време фреона защото е много летлив газ и минава през молекулите на стените на тръбите и на мъркучите . Няма спасене от това , решението е периодично на година две да се обслужва .
Случва се да върви като по масло, а малко по-късно се изяснява, че това е вазелин...
If you dont like where you are, then change it! You are not a tree
Reply

#7
аз бях със стария R12 и благодарение на един колега и мой добър приетел (няма да го споменавам)съм с новия фреон R134a вече 2 години нямам проблеми с АСто , иначе преди да сменя системата ми казаха че на разклона на околовръстното на Софиа за Лозен ги пълнели с някакъв заместител на R12 с който системата си работела как сто със стария фреон за цена ми казаха че е малко по-скъп от новия но кеф цена няма
искам Volvo XC 70
карта №0222
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)