The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблем ХС 70

#1
Здравейте колеги,

Карам Волво ХС70 2002 (купено от МП чисто ново) вече доста години и напоследък имам следния проблем. По време на движение (последният път и на място) излизат следните грешки - ANTI SKID SERVICE REQUIRED, ELECTRICAL SYSTEM SERVICE REQUIRED, BRAKE SYSTEM FAILIURE, TRANSMISSION SERVICE REQUIRED, някой път всички, а някой път само някои от тях, при което оборотомерът, километражът, климатикът изгасват и когато загася не иска да запали. Няколко пъти ми се наложи да откача акумулатора за да мога да запаля, но вече и така не става.Когато се появят грешките не загасям колата докато не се прибера до вкъщи. Понякога изчезват от само себе си, все едно нищо не се е случвало, понякога когато съм я загасил с грешки на таблото на следващия ден ги няма и колата пали без проблем, но не след дълго се появяват отново. Абе въобще много е странно и няма някаква определена тенденция, при която се появяват. След всеки път когато се появят я карам към Мото Пфое, където я проверяват, изчистват ги и ми казват "няма никакъв проблем", някой път когато я закарам и те вземат, че изченат. След може би петия път я закарах и им обясних, че явно има някакъв проблем, но те отговориха, че нямат представа от какво се получава така. Казаха, че може би е от централният модул и че може да го сменят, но не дават гаранция, че ще се оправи. Така и стана, смениха го с уговорката ако не се оправи да не го плащам и да ми върнат стария модул. И познайте дали се оправи. Не. Пак се появиха тези грешки и пак същата история, закарах я и те не могат нищо да направят. Този път изчистиха някакви букси и още не съм я карал, но силно се надявам най-накрая да се оправи. Интересно ми стана когато се поразрових в нета и открих по рани чужди форуми, че и други хора сер оплакват от същия проблем. Исках да попитам хората тук за съвет и дали някой има подобен проблем и евентуално как го е решил. Благодаря ви предварително.
Reply

#2
Проблемите които се проявяват от време на време са най трудни за откриване. Като се закачи на диагностика казва ли си дали някой от модулите губи комуникация?
Много е вероятно нещо да омотва CAN шината и всичките грешки да идват оттам.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)