The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Задни амортисьори

#31
Колеги, знаете ли Т4-ките с кой вид амортисьори са? На този етап нямам проблеми, но ще ми е полезно да си знам.
Volvo S40 T4, B4194 T (16V), 240 hp
Reply

#32
mart0 Wrote:Колеги, знаете ли Т4-ките с кой вид амортисьори са? На този етап нямам проблеми, но ще ми е полезно да си знам.

Дай година на производство на колата, ако става на въпрост на тази от подписа ти. Най добре дай VIN.
VOLVO V40 1,8i 2000г.
Reply

#33
1998 е. ВИН мога да дам утре, понеже талона не е в мен, а се стъмни вече.
Volvo S40 T4, B4194 T (16V), 240 hp
Reply

#34
Като задам в <!-- m --><a class="postlink" href="http://carcats.ru/">http://carcats.ru/</a><!-- m --> данните за колата ти и посоча ръчна скоростна кутия излиза, че може да е с нивомат или с обикновен газов амортисьор. Може да прозвучи малко несериозно, но ако задните амортисьори на колата ти са по дебели то значи са нивоматни. Просто трябва да се погледне на канал за номера по тях. Задай си данните на колата в <!-- m --><a class="postlink" href="http://carcats.ru/">http://carcats.ru/</a><!-- m --> и виж какво ще ти даде. Съчетай информацията от сайта и констатацията от огледа на колата си и ще разбереш.
И аз питах в МП и къде ли не, но се разбра какви са ми амортисьори чак когато свалиха единия. Даже в един ГОЛЯМ магазин така ме заблудиха по тяхната база данни за VOLVO, че амортисьорите са ми обикновени газови та си купих SACHS-a на снимката. В последствие се оказа, че на колата ми са били нивоматни. Ако знаех точно какви са щях да си купя един от МП за 600лв. Сега пак на там отиват парите с "кърпежа" на положението.
VOLVO V40 1,8i 2000г.
Reply

#35
Благодаря за отговора и отделеното време. Ще ги огледам следващия път като ида на канал. Успех с тоята "сага"!
Volvo S40 T4, B4194 T (16V), 240 hp
Reply

#36
Колега карай си Волварата и не влизай във филми.И аз така все си мислех,че всичко мога да оправя по колата.Но нали се сещаш,че преди теб онзи я е "оженил",щото е почнала да се обажда.Както и да е.Ако са ти нивомати има тема как да ги оправиш.Или няколко теми.Ако слагаш газови (sachs,monroe и т.н) трябва да смениш и пружините задължително.Моли се да не ти се наложи.Скъпо си е,което и да е.И аз като теб като се зачетох се вглеждах в амортисьори.И уж според моите наблюдения съм с нормалните за нас за поддръжка.И интересно няма как да сравня с друга,но ми се струват в доста добро състояние като сравнявам с друга кола примерно.Но не се тормози.
Volvo V40 1.9 DI 1999г. август D4192T2 Първа рег.2000г.
[Image: ab202814.gif]
Reply

#37
А, не съм се филмирал още, просто исках да се запозная с обстановката. Smile Дано не ми се налага или поне да не е скоро! Подозирам, че е с обикновени, защото има убийствено твърда возия (всъщност не знам дали има разлика във возията на двата вида). Не съм се возил на друго S40, но Т4-ката усеща всяка неравност.
Volvo S40 T4, B4194 T (16V), 240 hp
Reply

#38
[quote="MatZo"]Ако са ти нивомати има тема как да ги оправиш.Или няколко теми.
Извинявам се колега, но не всички нивоматни амортисьори подлежат на възстановяване. Може да се възстановяват само някои които са разглобяеми. Капсолованите не могат или е адски сложно и трудно да се възстановят.
VOLVO V40 1,8i 2000г.
Reply

#39
Нивоматни амортисьори за Volvo 760-960 са по 750лв за брой, за комби и седан са различни.
Когато търсех в БГ нямаше нищо или ми предлагаха някакви заместители с които колата стоеше като изсипана.
Моя съвет е да си вземате само нови и правилните има ги по евтини в USA и то почти на петдесет процента идват тук.
Не се опитвайте сами да си решавате проблемите защото няма да ви излезе по евтино а напротив два пъти ще купувате едно и също нещо както е направил колегата.
Reply

#40
galin dizela Wrote:Нивоматни амортисьори за Volvo 760-960 са по 750лв за брой, за комби и седан са различни.
Когато търсех в БГ нямаше нищо или ми предлагаха някакви заместители с които колата стоеше като изсипана.
Моя съвет е да си вземате само нови и правилните има ги по евтини в USA и то почти на петдесет процента идват тук.
Не се опитвайте сами да си решавате проблемите защото няма да ви излезе по евтино а напротив два пъти ще купувате едно и също нещо както е направил колегата.

Колега @galin dizela, хубаво нещо са съветите. Както казват американците, дай ми съвет/идея не ми давай пари! Ако имаш и конкретен работещ алгоритъм за материализиране на съвета ти, ще е още по добре.
Ти съгласен ли си да участваш за доставката в Б-я на един нов нивоматен амортисьот с номер 30817785, (този който съм посочил на предишната страница) от USA със съответната гаранция? И тази доставка наистина да бъде изгодна. В МП цената му е 596лв и доставката му е до 15 дни, гаранция 2 год. Времето не ме притеснява, а само парите за сега. Найстина купих комплект обикновени газови амортисьори SACHS защото ме подведоха "големи специалисти" имащи се за голема работа, а явно не бяха чували и виждали що е това нивомати и как изглеждат. Едните "специалисти" се оказаха в един голям престижен лъскав сервиз в София /името на сервиза няма да посоча, че ще стане голема патардия/, където закарах колата си на преглед ходова част и тест амортисьори и те не можаха да ми кажат, че съм с нивоматни амортисьори но за това пък взеха сумати пари за нищо. Другите "специалисти" са основните вносители на амортисьори SACHS за Б-я на които им показах вече сваления ми нивоматен SACHS амортисьор и те ми казаха, че в тяхната база данни нямат инфо за такъв амортисьор ?!?!!? Ужас, така и не ми стана ясно какви представители - вносители на SACHS са щом нямат информация за продукт на SACHS ?! А и друго можеше да попитат в Германия в централата на SACHS за този амортисьор 30817785 и да ми кажат как седят нещата, а не да ми набутват някакви обикновени газови амортисьори, които не ми осигуряват качествената возия от нивоматите. Обслужването им беше прах в очите, от типа дай парите и бегай.
Сега си купих втора употреба задни пружини. До тук съм вече дал/вътре с 320лв., от великите "специалисти" разбиращи от коли и нивомати. Ако бях знаел колко са "кадърни специалистите" и в какъв филм ще попадна благодарение на техните "знания" щях да си купя един нивомат от МП и да не се занимавам повече с глупости и да пълня "гушката' на разни некадърници.
VOLVO V40 1,8i 2000г.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)