The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
XENON за XC90 модел 2005 година

#1
Здравейте,

От няколко седмици съм горд собственик на Волво ХС90 произведено в края на 2005-та година и закупено от оказиона на Мото-Пфое. Засега съм супер доволен от колата, като се надявам и за напред да е така обаче има 1-2 неща които искам да доработя за да стане перфектна.

Първото нещо което най-много ме човърка са фаровете, първоначално бяха доста замъглени и вечерно време едва светеха. Този проблем със замъгляването го реших след като ги закарах на една автомивка, момчетата ми ги полираха и станаха като нови. Разликата в осветлението стана значителна в положителна насока. Обаче понеже имам още една кола която е със Xenon с лупи и една която е със Xenon без лупи а и по принцип съм си капризен към фаровете осветлението не ми е много достатъчно затова искам да си сложа Xenon и на Волвото.

Сега сигурно ще има хора които ще ми кажат е какъв ти е проблема отиваш в някой сервиз слагат ти един Xenon за 100-200-300.. лева и си готов.

Аз обаче искам като правя нещо да го правя като хората затова искам да си сложа и такива фарове, като на по-новите модели:

[Image: %24(KGrHqZHJFcE9196!QkbBPgfk,ss1Q~~60_58.JPG]

или най-добре такива:

[Image: %24(KGrHqJHJDgE9dcbeS+hBPi,)HfVRw~~60_12.JPG]

тъй като моите са от най-смотаните ето такива:

[Image: 31276810-4.jpg]

Въпросите са ми:

1. Дали някой от горепосочените модели стават за моето Волво? Заглеждах по улиците няколко други спрели ХС90-тки с фарове с лупите и на външен размер ми се виждат едни и същи с моите само дето вътре са коренно различни. Затова се чудя дали отзад закрепването им не е различно?

2. Знам че въпросните фарове с лупи имат и моторчета които ги въртят според завиването на волана, затова въпросния механизъм дали ще може да се свърже и с моя волан?

3. Ако не може да се свърже въпросния механизъм за завиването, дали ще може да си ги ползвам в застопорено положение без да свързвам тези моторчета?

4. Може би най-важното някой има ли идея от къде да се сдобия с такива по-нови фарове на по-изгодна цена, тъй като в Мото-Пфое ми казаха че един такъв фар с лупа струва по ~2000 лв. Гледах в ebay, amazon, и тук но навсякъде продават само от тези смотаните като моите.

Като един такъв комплект от двата смотани струва $180-350, което е значително по-ниско от 800лв за бройка, както ми бяха казали в МП.

Предварително благодаря на всички!

P.S>Извинявам се ако съм сбъркал раздела!
Reply

#2
Труден въпрос. Най добре е ако можеш да сравниш самите фарове.
Другия начин е да питаш в МП как стои въпроса с монтирането на ксенонови фарове и като дадат разпечатката тогава да се търси по номер на фар-а който те дадат, че се слага на на мястото на оригиналния.
Reply

#3
Здравей,
Не мога да коментирам поставения въпрос , но се
обръщам се с молба за съдействие.

Гледам едно Волво ХС90 в Мото П. Кои са слабите страни на този ажтомобил и какво да следя при огледа?
Успя ли да договориш отстъпка в обявената цена?

Ще се радвам ако получа съвети.
Пздрави

Стоименов
Reply

#4
Колега имаш ли някаква яснота по въпроса че и аз съм навит на тези с лупите, а в момента съм със тези на първата снимка с ксенон, незнам лупите дали могат да се пригодят на мястото на старите
Reply

#5
shenti_bul Wrote:Колега имаш ли някаква яснота по въпроса че и аз съм навит на тези с лупите, а в момента съм със тези на първата снимка с ксенон, незнам лупите дали могат да се пригодят на мястото на старите

Преди няколко седмици ходех в МП да ми сменят задни дискове и накладки и лампата на светлината за мъгла (тя е много специфична и не можах да я намеря никъде другаде пък и струваше 27лв....)

Тогава говорех с приемчика за тези с лупите, тъй като на паркинга имаше едно с тази фарове и даже му ги показах на място. Казаха ми че няма проблем да ми се сложат такива, но единия фар струвал 2000лв, тъй като в него имало моторчета дето въртят светлината спрямо завиването на волана, сензор който преценявал дали е светло или не. Съответно ако е светло и си си пуснал фаровете изключвал моторчетата и някакви такива чудесии. Също се слагало някакъв сензор който вземал информация в каква посока и колко е завит волана и т.н. Затова ако искам да ми я направят цялата процедура по замяната ще струвала към 5000лв.

Затова аз лично се отказах на този етап. Гледах в ebay има доста по евтини обаче всички продават от блъснати коли и са само по един. Затова аз лично не бих си взел два различни, тъй като не съм сигурен дали единия няма да е по-бистър от другия.

Намерих и контакти в един завод в Китай който произвеждат фарове за всякакви коли и няма проблем да ми направят от тези с лупите обаче искат минимум 50 комплекта поръчка, като цената на всеки един комплект ще е около $800.... Ако се намерят толкова желаещи може да се съберем да поръчаме...
Reply

#6
Аз най-после успях да направя тази трансформация - от най-скапаните базови фарове (които са доста калпави по принцип) до най-модерните би-ксенони от последните модели.

Фаровете ги открих в автоморга в Полша ( <!-- m --><a class="postlink" href="http://moto.allegro.pl/listing.php/search?category=620&sg=0&string=Volvo+xc90">http://moto.allegro.pl/listing.php/sear ... Volvo+xc90</a><!-- m --> ), двата общо струваха 360 лева, с доставката 400 лева. Леко захабени, без баласти, но здрави. Купих и крушки Philips D1S (130 лева двете), на дългите си имаха.

Тук в Мото Пфое им сложиха употребявани баласти (100 лева двата), Радо (Господ здраве да му дава) ги полира, лакира и монтира (100 лева) с всичките му там салтанати и залъгалки, регулира ги и сега съм щастлив като слон. Дори си работят като биксенони, работи и ръчното регулиране, но без динамичното регулиране и завиването.

Общо 730 лева. Като сега ще продам старите фарове и вероятно ще си върна половината пари.

Фаровете за мъгла също са заменени - с LED дневни светлини от последния фейслифт (MJ 2012), пак купени от Полша (нови, оригинални, 400 лева двата), сега предстои да махна афтърмаркет DLR-ите в решетчиците под фаровете.

[Image: IMG_0266_zpsd72904a5.jpg]

[Image: IMG_0271_zps8223b457.jpg]

[Image: IMG_0273_zps0bc0abce.jpg]

А ето как изглеждаше преди:

[Image: IMG_4119.jpg]

[Image: IMG_5153.jpg]

[Image: IMG_5150.jpg]
Volvo XC90 D5 Inscription '16
Volvo XC90 D5 Executive '12
Volvo XC60 D5 Summum '11
Alfa Romeo Spider 2.0 '90
Lancia Ypsilon 1.2 '00
ex Volvo XC90 D5 Summum '06 [Image: 492232.png]
ex Jeep Grand Cherokee Limited
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD
Reply

#7
Здравей и поздрави за избора. Ако това те интересува....
<!-- m --><a class="postlink" href="http://seekpart24.com/valeo/headlight-43511?c=100433&at=15948">http://seekpart24.com/valeo/headlight-4 ... 3&at=15948</a><!-- m -->
Reply

#8
Abadon Wrote:
shenti_bul Wrote:Преди няколко седмици ходех в МП да ми сменят задни дискове и накладки и лампата на светлината за мъгла (тя е много специфична и не можах да я намеря никъде другаде пък и струваше 27лв....)...
Чак пък толкова специфична ... 10w12v - BAY9s, която е реално Т6, но 10w и с пъпки на 120 градуса Wink
Има ги на Хела и Филипс, но се намират по-рядко ... питай следващият път, за да не си купуваш кутийка крушки Wink
А има и друг вариант, но трябва леко побългаряване ... поне излиза 1-1,50лв. :mrgreen:
BG VOLVO Member #00409
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)