The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
XC90 няма мощност

#1
Колеги помагайте ,тая бангия направо ме разболя!!!
карам волво ХС90 2.9 с две турбини,проблема е следния- все едно карам чист мотор без турбота не може да се каже,че мотора е 272 коня.
По скоро 100 много бавно набира и не усештам турботата.Закачаха я в МП казаха ми клапан на турбината,смених го-промяна няма.
Казаха ми дебитомер-смених го-прмяна няма,свещи- промяна няма.закачаха я и на други места,сега няма грешки,но пак същата работа.Казаха ми катализатор
понеже не искарва кой знае какво налягане през аспуха,направих една проба като отвориха един голям прорез преди катализатора-промяна нямаше отново.
друг се съмняваше, в голямата турбина-извадиха я занесох я във Варна првериха я и казаха, че всичко е ок.вече незнам какво може да е!няма и спукани маркучи,има ли вероятност да е спукан
интерколера и как мога да проверя?
Reply

#2
аз бях с спукан интеркулер на D5, как да го разбереш, еми като го форсираш на място и се чува едно съскане като на спукано. и като се разшири дупката просто неможеше да се изфорсира над 3 500 оборота.но колата си ускоряваше нормално но само до 3 500 0бророта, газ до долу но не вдигаше повече. в сервиза като го закачиха на Vida, и в live данните дава в всеки един момент турбината колко надува, така че може да провериш колко бара надуват турбините за да ги изключиш изцяло като проблем.
Volvo S60 D5 163hp D5244T - automatic
[Image: ab192146.gif]
юзербары для форумов
Reply

#3
чува се някакво съскане но когато отпускам гаста а не когато подавам
Reply

#4
мерси за бързия отговор, но при мен се получава съскане като отпускам гаста
Reply

#5
Оставам с впечатлението, че от скоро си собственик на Волвото. Колата от както я купи не върви или нещо се прецака при теб. Причините могат да бъдат много. При пробив в маркучите или интеркулера чека светва. Личен опит на едно JTD със спукан маркуч между турбото и интеркулера, при леко каране до 2500 об/мин колата върви добре, но при първото сериозно настъпване светва чека и влиза в някакъв ограничен режим, някакви майстори гасиха грешки и сменяха свещи, настройваха дюзи, докато не открих верния човек, който откри защо се пали чека и ремонтира спукания маркуч метална тръба и от тогава всичко е наред. И турбодизелите и турбобензините когато имат проблеми със системите за нагнетяване имат подобни симптоми и затова съм ти дал пример с JTD-то на тъщата. Пиши от къде си, макар да споменаваш Варна.
VOLVO XC90 2.9T - 272 hp
Reply

#6
pazvan Wrote:мерси за бързия отговор, но при мен се получава съскане като отпускам гаста
Това е от blowoff-а., има го при бензиновите двг с турбо и е нормално да се чува Wink
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)