The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Покупка ХС90

#1
Здравейте колеги!
Карам в70 '99г, 2,5 тди и съм се вгледал в едно хс90, 3,2 бензин 2007. Споделете, ако имате впечатления за колцата и за агрегата - изглежда надежден, 6 цилиндров, редови. Разбира се мисля да го оборудвам с газов инжекцион, иначе трудно ще му смогана на разхода, надявам се да е възможно.
Благодаря предварително за мненията.
Reply

#2
След фейслифта от края на 2006г. проблемите с електрониката са почти преодолени и автоматика е от по-ново поколение с 6 предавки. С този двигател автоматика е най-разтоварен защото е с най-малък въртящ момент и само в тесен оборотен интервал му е максимума, а не като турбо моторите с голям въртящ момент в широк оборотен диапазон. Опит с газификацията му в BG няма, но с един хубав ГИ, с кадърен монтаж и настройки не би трябвало да има проблем. На газ ще имаш с около 20% икономия от парите за гориво в сравнение с дизеловата модификация. Тези модификации са в повечето случаи с малък пробег от предложенията на пазара. Тук едноцифрен разход няма.
VOLVO XC90 2.9T - 272 hp
Reply

#3
Колега, аз имам същото. Колата върви перфектно, а звукът на двигателя не е дразнещ, като на дизеловите модели. Точно заради това взех бензинката. Единствено си помисли дали ще смогваш на гориво, понеже средният разход е около 14-15 литра на сто, ако го караш повечко градско. Опитвам се да не гледам моментния разход, който особено при потегляне с повечко газ е умопомрачителен. Но все пак 14-15 на 100 среден разход е поносим. Като я взимаш задължително пробвай, дали няма виене на първа предавка, което изглежда е често срещан проблем за тези кутии, макар и да не е фатален и много хора да си я карат без проблем и така. Иначе бензинът си е бензин, като усещане, а дизелите на волво, определено не звучат добре, като немските дизели.
Reply

#4
XC90 Wrote:Колега, аз имам същото. Колата върви перфектно, а звукът на двигателя не е дразнещ, като на дизеловите модели. Точно заради това взех бензинката. Единствено си помисли дали ще смогваш на гориво, понеже средният разход е около 14-15 литра на сто, ако го караш повечко градско. Опитвам се да не гледам моментния разход, който особено при потегляне с повечко газ е умопомрачителен. Но все пак 14-15 на 100 среден разход е поносим. Като я взимаш задължително пробвай, дали няма виене на първа предавка, което изглежда е често срещан проблем за тези кутии, макар и да не е фатален и много хора да си я карат без проблем и така. Иначе бензинът си е бензин, като усещане, а дизелите на волво, определено не звучат добре, като немските дизели.
Е тук няма как да се съглася колега!!!Моите извинения,но аз от скоро имам имам волво ХС90,дизел и трябва да ти кажа,че съм очарован както от машината,така и от двигателя и.Заблуда е,че немските дизели работели по-добре,защото преди това имах ауди и трябва да ти кажа,че в момента моето волво мърка,докато аудито ми просто си...ръмжеше-не че беше нещо повече като коне и т.н.,просто за мен дизела им не струва.Виж ако говорим вече за японския дизел или френския е друго,ама да кажеш,че немския дизел е по-добър от този на волвото е...чиста проба измишльотина.Не ангажирам никой с това становище-мое лично мнение си е Big Grin
Reply

#5
Благодаря за мненията, колеги. Както съм писал в началото в момента карам 2,5 тди '99 г, който звучи все още доста добре (мотора е на Фолксваген / Ауди) 5 цилиндров 140к, доста балансиран, никакви забележки въпреки че е вече на почти 400хил км. Не них си сменил колцата, но за съжаление не се само мотор.
Колегат с бензина, не си ли и сложи газ и ако да, качва ли доста повече разхода?
А какво имаш предвид шума на първа?
Прегледах и почти целия форум, но не открих инфо за това как сработва 4*4, дали е със съединител, както предполагам и разни такива интересни за мен подробности. Има ли някъде теми по въпроса, които съм пропуснал?
Reply

#6
Аз съм доста предубеден към дизелите. Просто от край време карам бензинови автомобили и това да не усещам кога двигателят работи ми е критерий при покупка на автомобил. На колкото дизели съм се качил, то едно тракане, едно чудо, но си е въпрос на вкус и на свикване разбира се. Газова не съм слагал, понеже да си купиш най-сигурният (ужким) автомобил и да си сложиш бомба в колата не ми се струва много логично. Другото, което е, че аз не карам повече от 10 хиляди километра на година и ползата от една газова не ми е чак толкова голяма, че да си слагам бомба в колата и да рискувам да ми я човъркат.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)