The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Смяна на Ремъците и водната помпа

#1
Ето накратко приключението от днес. Смяна на ангренажен ремък, пистов ремък и водна помпа. Работих сам в гаража на един авер. Пича е механик на камиони и има всички инструменти, а и е ваканция в момента.
Колата: Volvo XC 70 2006 Автоматик. Никога не са пипани въпросните ремъци и помпа. Имам съмнение че свещите също не са пипани от 100000000 години, но по-добре така защото предните двама собственика особено първия са Кауни. Втория от който взех колата беше свестен тип. 146200 километра навъртяни. Обърнете внимание върху състоянието на компонентите и си правете изводите. Снимките са от телефон и цветовете особено тези със светкавицата имат един гаден жълтеникав оттенък.

[Image: IMAG0451.jpg]

[Image: IMAG0452.jpg]

Ремъците са снети. Това което ми направи впечатление е омасляването. Не е от семеринг, както казах по-горе - уроди.

[Image: IMAG0453.jpg]

Това е истината: Impact Wrench 800NM въртящ момент. Струва над 500$ и е на батерии. Няма да казвам как се разви гайката на коляновия вал, и аз не разбрах.

[Image: IMAG0455.jpg]

[Image: IMAG0456.jpg]

[Image: IMAG0457.jpg]

[Image: IMAG0458.jpg]

Малко снимки на ремъка.... Какво да ви кажа колеги, голям късмет. Буквално беше пред разпадане.

[Image: IMAG0459.jpg]

[Image: IMAG0460.jpg]

Снимки с отвратително качество но ги качвам въпреки това, извинявам се за което.

[Image: IMAG0461.jpg]

Откъде идвало въпросното масло :| :? Пичовете като си наливали масло в колата са сипали малко и на свещите. Така де, знае ли човек, свещи, нали трябва масло да светят. Всичките им роднини го отнесоха, без изключение.
Трагедията е че колата е карана при разни механици които "вземат евтино". Толкова за евтините механици. Опичайте си акъла

[Image: IMAG0462.jpg]

Друга много интересна картинка. Какво е това с цвят.... Абе трябва да е жълт, някакъв евтин антифриз, а то черно. Извод...мамата на всичките.

[Image: IMAG0463.jpg]

[Image: IMAG0464.jpg]

Това са две интересни снимки. Виждат се двете обтягащи ролки. В ляво е оригиналната, а в дясно новата от дилършипа. Различни са, което мен ме накара да мигам на парцали, но си пасна. Просто са намерили друго решение за закрепване на пластината. Друго интересно, което не се вижда е че след 146к км тези ролки - обтягаща и паразитна си бяха перфектни - без луфтове без нищо. Новите - паразитна - правена във Франция, а на обтягащата пише Словакия. Водната помпа е правена в Чехия и Словакия, а е Aisin, което е Япония. Е как да не стане разноглед човек :?: :mrgreen: Водната помпа в интерес на истината имаше малък луфт. Износване на лагера. Уплътнението не знам до колко е държало, единствено съм долял към 400мл откакто карам от лятото, може и да е капело.

[Image: IMAG0465.jpg]

Снимка за да покажа мястото на обтягащата ролка.


Това е. Сега ще карам по-спокоен. Цялата операция, включително със смяната на антифриза и промиването на на двигателя - 10 часа и три цигари. То как да не пропуши човек.
Интересно ми е решението за два VVT апарата. Като вземах колата очаквах да има само на смукателния разпределителен вал. Дамо семерингите да държат че да се свалят тези животни е болезнено.

Като цяло колата е много здрава, но винаги правете подръжката навреме.
Ако имате въпроси питайте и работете бавно.

Поздрави
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply

#2
Лоша работа,неподържана кола... Сигурно си я взел изгодно.
VOLVO 850 GLT 2.0Turbo avtomatik 1996g.
Reply

#3
Да, спрямо цените в региона. Взех я на добра цена. Маслото на скоростната, а и тези неща които съм показал тук и са част от подръжката са тотално изоставени. Единственото обяснение е че тука като чуят Волво и им светват очичките, и затова предните собственици не са правели нищо. Ама така може ли? Само да вметна че една промивка на автоматика на тази кола искат близо 500$, това което го правих горе струва над 700$ с труда и частите. Говоря за хубав сервиз. Отвътре всичко е като ново. Лукс...абе кеф. Такава кола е около 18000$, аз я взех тази за 14000. Единствено има гаранция ако колата се вземе от правилен дилър, тогава всичко ще е направено. Цената е с една идея отгоре.
Поздрави
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)