The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Климатик

#1
Здравейте колеги. Днес се сблъсках със странна ситуация - да вметна имам ХС90 D5 2007, на жена ми постоянно и е студено и до днес я обвинявах че естуденокръвна , но днес усетих че от нейният край духа доста по студен въздух от колкото от моят шлюз , въпреки че настройката на температурата е една и съща. Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно?
Reply

#2
luzi72 Wrote:Здравейте колеги. Днес се сблъсках със странна ситуация - да вметна имам ХС90 D5 2007, на жена ми постоянно и е студено и до днес я обвинявах че естуденокръвна , но днес усетих че от нейният край духа доста по студен въздух от колкото от моят шлюз , въпреки че настройката на температурата е една и съща. Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно?


Трябва да се прочете, какви грешки има записани в модула за климатика. Много е възможно да има проблеми с клапите, термометъра за вътрешна температура и т.н. Smile
Reply

#3
Благодаря за инфото ще го погледна.
Reply

#4
И при мен го има този проблем. В началото като запалиш и първия полви час от всякъде духа топло, след известно време отдясно започва да духа хладно. Като спреш и рестартираш пак започва от всякъде топло и след 40-50 мин. отдясно започва да духа хладно и тогава дори и да завъртиш докрай десния терморегулатор положението не се променя, но ако завъртиш левия от ляво се засилва топлото. Защо в първите 30-40 мин всичко е ОК, след това се скапва, но само при отопление, при охлаждане всичко си е ОК може да кажат само експертите от МП.
VOLVO XC90 2.9T - 272 hp
Reply

#5
И при мен правеше подобни щуротии. Накрая се оказа вентилаторчето което е в модула на климатроника (зад термистора за меренето на температурата в купето). По някаква причина записваше грешка за това вентилаторче и модула на климатика започваше да се държи странно(близко до начина който описвате). Смених го с нов(вентилатора) и нещата се оправиха.
Затова прочетете модулите и вижте какви грешки има записани.
Reply

#6
Tisho Wrote:И при мен правеше подобни щуротии. Накрая се оказа вентилаторчето което е в модула на климатроника (зад термистора за меренето на температурата в купето). По някаква причина записваше грешка за това вентилаторче и модула на климатика започваше да се държи странно(близко до начина който описвате). Смених го с нов(вентилатора) и нещата се оправиха.
Затова прочетете модулите и вижте какви грешки има записани.

Да, и според германския форум най-често проблемите идват от това вентилаторче, особено като се замърси с влакънца и друга мръсотия от купето. Най-често помага и само разглобяване и почистване.
Volvo XC90 D5 Inscription '16
Volvo XC90 D5 Executive '12
Volvo XC60 D5 Summum '11
Alfa Romeo Spider 2.0 '90
Lancia Ypsilon 1.2 '00
ex Volvo XC90 D5 Summum '06 [Image: 492232.png]
ex Jeep Grand Cherokee Limited
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)