The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Много странен шум

#11
А мога ли да сваля пистовия ремък и да запаля за 10-15 сек.?
Reply

#12
Mоже. Хубаво е после да си ресетнеш компютъра ако запише грешка, но не е наложително.
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply

#13
Вчера свалих пистовия ремък и запалих колата.
Едното свирене изчезна,то е било от помпата на хидравликата.Лошото е че виенето пак го имаше.Появи се един пич,който що-годе чува от коли,чу въпросният шум и каза че май е някоя ролка около ангренажа.
Възможно ли е?
Reply

#14
Самуил, ако се чува виене както си описал, първото нещо което ми идва на акъла е кога е сменян ангренажа с водната помпа и ролките или колко остава до смяната?
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply

#15
Като свалиш пистовия ремък махни и пластмасовия капак на ангренажа, запали колата и се заслушай откъде идва шумът. Аз от време на време профилактично си правя такива проверки. Ако е тръгнала някоя ролка то тя се чува, прегледай и цялостта на ангренажният ремък за напукване, зъбите му и т.н.
VOLVO 850 GLT 2.0Turbo avtomatik 1996g.
Reply

#16
Здравейте момчета!
До смяната остават около 15 000 км.При последната смяна не смених водната помпа,тогава сложих ремък "Gates" и ролки "INA".
Сега пак ще ги сменя.Имам познат с магазин,който ми предлага ангренажен комплект "INA" на прилична цена,мисля че той ги взема от ЕВРО 07.
Сега се чудя каква да е помпата?
Reply

#17
За ангренажа аз не бих правил компромиси с частите (не че с другите части аз лично правя). На твое място отивам и си взимам оригинални, да вярно цената е доста висока но поне ще имаш сравнително спокойствие.... Ако не дай си боже нещо стане с двигателя ще се изръсиш минимум двойно. Поздрави!
VOLVO 850 GLT 2.0Turbo avtomatik 1996g.
Reply

#18
Самуил, и аз като Армагедон бих те посъветвал да купиш genuine, синята кутия от МП. Всичко зависи от финансовите възможности разбира се. Ако все пак вземеш INA аз бих ги експлоатирал на 50% интервал, т.е. ако Волво казва 100к да се сменят (ако са genuine) аз не бих ги ползвал (INA) повече от 50-60к. Много зависи и как караш. Ако си идиот като мен който си натиска и кара предимно градско (но не превишам ограниченията с повече от 10-15км/ч) сервизните интервали са по-начесто. Пробега гарантиран от Волво е само за части които са на Волво. Не казвам че ако се купят други части (INA в случая) няма да издържат, но съществува риск, който трябва да се отчете (по-малък пробег). Gates не са лоши стига да са made in UK, ако ли не - не купувай.
Давам пример - оригинален ремък от Волво за 1993 850 се сменя на 70к км, защото е по-тесен. Gates казват че техния ремък (3 пъти по-евтин от този на Волво) трябва да се сменя на 30к. Така си пише.

Водна помпа:
Най-вероятно си с оригинална помпа, но може и да не си. Съветвам те:
1. Volvo от дилъра или online -
2. HEPU - made in Germany - По-евтина от Aisin -
3. Aisin - made in Japan - по-скъпа от Hepu -

Успех
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply

#19
Che4ef,по-принцип карам доста спокойно,не съм някакъв състезател Smile . При последната смяха ходих в София при един не много обичан човек в този форум (Г.Т.).
Тогава той ме посъветва че INA е един от най -добрите варианти.Аз така и така щях да ги сменям след 10-ина хил.Ако сложа INA бих ги сменил пак на около 50 000 км.А и пак идва въпроса с финансовите възможности. Smile Имам доста пипане по колицата.
На този етап ми е малко трудно да отделя 500 лв. за ангренаж .А помпа Valeo??? :roll:
Reply

#20
Valeo водна помпа няма тука. Не знам отзиви.
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)