Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Автоматична скоростна кутия
#81
(08-24-2019, 10:26 AM)Tisho написа:
(07-26-2017, 12:32 PM)valkovg написа: Привет на всички.

Включвам се и аз с въпрос за автоматика.
Отскоро започна да се чува и усеща едно неприятно изщракване (като лек удар) при потегляне, а при спиране (постепенно намаляване на скоростта) от време на време колата леко придърпва.
Опасенията са ми, че това може да е само скоростна кутия.
Колата е с 6 степенен автоматик.
Можете ли да препоръчате сервиз или майстор в или около София, където да знаят какво правят и имат опит с такъв тип скоростни кутии?

Благодаря Ви предварително.

Поздрави,
ГВ

Това не е проблем на кутията. 

Има едни болтове точно под капачката на джантите с гумени тампончета. Въпросния звук е от там. Сменяш ги с нови заедно с тампончетата и си готов.

Здравейте ,

Тишо , моля те за малко по-подробна информация относно " Има едни болтове точно под капачката на джантите с гумени тампончета ". Тези дни бях в Истанбул и ми се събраха грубо 3 часа в задръстване ( 2 часа на влизане и 1 час на излизане от града ) . Симптомите са идентични с колегата – леко придърпване при спиране и въпросното почукване/щракане. Другото , което ми направи впечатление беше запален двигател , студена кола - натискам спирачка и щрака яко - шумът го чувам от конзолата на скоростите. Като загрее  колата шумът почти изчезва. 
Колата е xc 70 2008 D5 .
Поздрави и весели почивни дни
Цитирай
Thanks given by:
#82
Здравейте, От известно време при когато е много топло или при преминаване на 20-30км. започна да се появява следното: При превключване на D от която и да е предавка (P, R, N) се усеща малък удар напред като че ли в скоростната кутия. Колата е 2015 D4 XC60 авт. кутия на 68000км. Иначе кутията си превключва много плавно по време на път, този ефект е само при спрял автомобил при смяна на скоростите от която и да е на D. Когато е студено и сутрин рано този ефект го няма. Има ли някой идея за какво става дума (масло в скор. кутия, настройки и т.н.)? Благодаря предварително.
Цитирай
Thanks given by:


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)