The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined array key "dateline" - Line: 1000 - File: inc/functions_post.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/functions_post.php 1000 errorHandler->error_callback
/inc/functions_post.php 834 get_post_attachments
/showthread.php 1121 build_postbit
Warning [2] Undefined array key "dateline" - Line: 1000 - File: inc/functions_post.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/functions_post.php 1000 errorHandler->error_callback
/inc/functions_post.php 834 get_post_attachments
/showthread.php 1121 build_postbit
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проект таблет в таблото на S 60 2008г

#21
Аз това ми беше и гадната мислъ ама ме домързя да пиша. Да се ненадяваш :mrgreen:
Днес точно гледах решетката на говорителя за където се прави модела, бая напред е и трябва бая протягане при все, че съм с дълги ръце. В града криво-ляво става хавата, ама извънградско е кофти ако трябва да се пресягаш. Съдя по себе си как за да си наместя кокалите на задника като се поизправя и отлепя гърба, както спомена УискиФеймъсГ (щото ми викаш коминочистач :lol: ), и имам чувството, че губя контрол над колата, и то не е само чувство ами си и тръгва леко насам-натам да шава. Гадно си е.
Свалих решетката ама не мога да видя заради музиката между този дулап и духалките дали има място. Ако има , или примерно ако духалките слизат някак надолу или де да знам и аз, и се дръпне таблета максимално напред ще е супер удобно за разцъкване. В крайна сметка може да не е 8" а 7" за да е една идея по-малък и да не стърчи нагоре много а да дойде на нивото на козирката на таблото.
Аз малко отдалече, лекичко-лекичко и разсеяно така се опитвам да вметна от никъде, идея в стил "Така и така ще се прави модлинг, не може ли да се клъцне небрежно таблото над духалките и таблета да се навре там". Утре пак ще погледна при мен как би изглеждало, даже и ще го нарисувам Big Grin
Абе впрочем тези духалки там много ме дразнят, и без това не се ползват, кога ли ще хвана щангата и козия крак и ще си направя местенце за цигарите и телефона :mrgreen:
V40 B4204S '97
Reply

#22
Aма е на, на издържах и ходих до колата. Но не мога да си едитна предния пост.
Ако се разкарат тези досадни духалки остава прекрасно място за таблет, 10см. по широчина, или легнал в случая по височина влиза от воле. Отделно ще е много по-лесно да се направи модлинга, няма да има нужда да се облича с кожа а е достатъчно да е гладък и да се пръсне шегрен за да стане като останалата черна част от таблото. Ще се върже идеално а и като цвят може да се разбърка същия мат в спрей. Просто трябва да се изнесе бутона на аварийните леко в ляво и готово. Ще се вижда на 100% от всички в колата, ще е удобен за пипане и т.н. Отделно ще може да се спази и дизайна с извивката.
Аз лично тези духалки винаги ги държа затворени, да ми духа топло в лицето не ме кефи, а лятото да ми духа климатик леден въздух срещу запотеното лице пък хич да не се чува. Ползвам само страничните ако става дума за горните.
Утре остава пак да си поиграя да го нарисувам и направя като шаблон, що па не, още една идея не е излишна.
V40 B4204S '97
Reply

#23
Пропуснах да спомена, че тръбите на парното под решетката съм ги деформирал с по няколко сантиметра навътре, достатъчно широки са и това няма да им пречи на дебита. Нещата се получиха с пистолет за горещ въздух за 10 мин за 2 бр. Освен това разширих отвора изрязвайки ненужните парчета пластмаса, мога да снимам. Вече навигацията не може да се върне там. По този начин таблетка 8 инча се чуства прекрасно там. Без проблем мога да го кача още няколко сантиметра нагоре, но и така се вижда предостатъчно. Спуснал съм го максимално надолу, за да не пречи слънцето. Няма да има сравнение с предната навигация, която излизаше от таблото, осветяваше се от слънцето. Сега даже имам автоматичен дневен и нощен режим на подсветката на таблета Wink
За далечината съм го измислил Wink Дистанционно, което ще преработя и ще управлявам с бутоните, които са закачени от обратната страна на волана - пускане спиране и какво ли още не. Има още куп контроли за таблети. Но бутоните зад волана са ми необходими, за да го управлявам в случай, че не искам да се протегна. Между другото за мен разстоянието до таблета не е голямо - аз съм 190см и само да се протегна ми е в обхвата. С други думи колата ще бъде с много сериозен update.


Attached Files Thumbnail(s)
   
Който търси - намира, който пита - знае!
Reply

#24
Гледах рекламни листовки на XC70 и дисплея му ми напомни този проект.
[Image: volvo-xc70-2015-interior-wallpaper-7.jpg]
Reply

#25
Имам развитие по проекта, избрал съм така таблетката, че ще оставя място камерата да вижда пътя и да ще инсталирам приложението видеорегистратор. Така ще мога да записвам пътуването и да правя снимки. Не ми остава време да издялкам формичката с отворче за камера.
Който търси - намира, който пита - знае!
Reply

#26
Всъщност ще изглежда така:


Attached Files Thumbnail(s)
   
Който търси - намира, който пита - знае!
Reply

#27
Направи го дизайерско - широк и плосък процеп с остър ръб, но обтекаема форма, и още един огледален отвор от другата страна. Пък знае ли човек, може след време и да се възползваш от него ... Smile
[Image: ab276107.gif]
[Image: ab245320.gif]

[Image: ab245321.gif]
VOLVO S40, 1.8 115hp, 97г. -Р 9969 минало
VOLVO 440 1.7i 89г. B18E, Р 1401 РС - минало
VOLVO 460 1.8 моно 91г. B18U, Р 0345 РС - минало
Reply

#28
Вчера си играх ето с това - http://www.uni-trend.com/en/product/2014_0718_670.html.
И понеже ме глождят едни съмниения направих няколко замервания на един 4-ядрен таблет с пуснати няколко тежки приложения и резултата не е хич оптимистичен.
При околна температура 23 градуса, корпуса на таблета загря до 40 градуса. Корпуса е алуминиев с идята да се ползва като охладител на процесор, памет и т.н.
Ако приемем че сумарното термично съпротивление(корпус на проц-а, силиконовия термопад и боядисания алуминии) около 40 градуса на W(дооста оптимистична стойност) то при тази температура алуминиевия капак, в кристала на проц-а температурата е около 80 градуса.
И това всичко е при 23 градуса околна температура, и открит капак на таблета - позволяващ максимален топлобмен с околния въздух.

Монтирайки таблета затворен в кутия направена от материал който е много добър термичен изолатор на практика му се прекъсва начина по който е проектиран да се охлажда, което определено ще доведе до допълнително повишаване на температурата в кристала на процесора.

Като прибавим и факта, че лятно време на слънце в автомобил температурата може да достигне и подмине 60-70 градуса, нещата се усложнавят още.
Добавяйки към това и факта, че таблетите се водят consumer electronic което на практика означава - 0°C to 85°C горната граница сме я подминали убедително само с монтирането на таблета в кожуха от този материал при 25 градуса околна температура.

Литиевата батерия е другия голям проблем. Отрицателните температури не са чак толкова проблемни, но положителните.
Начина на заряд на този тип батерии обикновенно води до тяхното загряване. Към това като добавим и влошеното охлаждане на цялата конструкция на таблета, температура около 60-70 грасдуса околна, лесно би могло да се мине безопастната граница която е около 150 градуса нат тази температура нещата в батерията се развиват лавинообразно - при температура над 150 градуса започва химическа промяна на електролита, при температура над 200 градуса се освобождава кислород и следва гръм и сериозни пламъци...
Reply

#29
Помислил съм и за това. Вентилационни отвори за охлаждане и изключване на батерията. Просто с таблетката Тишо ще трябва да ми асистира за някои подробности :oops:
Като цяло понякога ще се налага да работи в стойности близки до максималните, но отзад ще оставя всичко празно и по задните панели ще има решетки за вентилация. Даже се притеснявам дали парното няма да го прегрява зимата защото идва точно над него. По тази причина ще има известен тестов период и ако се държи добре ще го оставя. Тази зима тествах един евтин таблет с куча марка Diva. Никакъв проблем. Лятото е най-притеснително. Няма да го товаря с тежки приложения. Навигацията не му тежи, видеозаписвачката признавам, че си е тежка. Но ще тествам таблетката доста преди да я монтирам. Надявам се да мине теста.
Който търси - намира, който пита - знае!
Reply

#30
yuckuJackD Wrote:Направи го дизайерско - широк и плосък процеп с остър ръб, но обтекаема форма, и още един огледален отвор от другата страна. Пък знае ли човек, може след време и да се възползваш от него ... Smile
Това все още е макет и се опитвам да разбера как ще изглежда с всички подробности. Доста дялкане падна.
Който търси - намира, който пита - знае!
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)