Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Слабо парно V40 1.9TD 90hp
#1
Привет. Купих този моддел (1998 г.) и парното ми се струва, че трябва да духа по-топло. Колата загрява нормално. Дайте някакви насоки преди да тръгна да свалям радиатора.
Цитирай
Thanks given by:
#2
Прочетох по чуждите форуми. Вода е системата има. Маркучи те за парното са равномерно топли. Забелязах, че водата в разширитвлния съд не е много топла, нищо че датчика р почти на средата. Навежда ме на мисълта за термостат. Защото и колата дори след доста време работа на място не стигна температура да включи перката. Давайте все пак и други идеи
Цитирай
Thanks given by:
#3
Пипни маркучите, които отиват към радиаторчето за парното, ако са топли сигурно ти е запушено самото радиаторче. Събира се мизерия в него и водата не циркулира през него, а директно минава от входящия към изходящия маркуч. Няма причини, ако водата в двигателя е топла да нямаш парно. Другия вариант е клапата за топло-студено, да не ти работи коректно.
Цитирай
Thanks given by:
#4
Първото, което се проверява е дали системата е обезвъздушена добре. Друго, за което се сещам е проблем в управлението на парното. Възможно е последното да не задава коректни стойности. Преди време притежавах Ситроен и контролите за парното и климатика работеха коректно само в най- студено и най- топло положение.
Цитирай
Thanks given by:
#5
Здравейте
И аз да добавя нещо смяна на филтъра на купето и почистване на радиатора вършат чудеса.
Цитирай
Thanks given by:
#6
А бихте ли ми препоръчали някой майстор? За София става въпрос
Цитирай
Thanks given by:
#7
Привет отново. Повдигам темата защото проблема не се разреши. Смених термостата. Антифриза. Системата се промива няколко пъти. Маркучи те за парно са еднакво топли. Парното вече си духа направо студено. Помагайте с акъл, моля.
Цитирай
Thanks given by:
#8
Здравей,
Как промихте системата? Ако духа само студено, най-вероятно системата не е обезвъздушена! На предишната ми кола имах проблем със слабо парно, поради това, че предишният собственик я беше карал с вода и естествено всичко беше ръждясало и се запушваше радиаторчето на парното. Проблема се решаваше временно (за 2 г.), като свалях радиаторчето на парното и го промивах. Използвах горещ ябълков оцет (радиаторчето беше алуминиево и ако използваш винен, който е по-силен може да го пробие), като го пълнех и оставях за 20 мин. минимум два пъти, ефекта беше поразителен, но както казах временен.
Цитирай
Thanks given by:
#9
С някъв препарат за промива. Интересното е че днес без нищо да съм пипал парното горене. Не мога да разбера кво се случва. Иначе го обезвъздушавах
Цитирай
Thanks given by:


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)