The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Съвет и въпрос за двигател

#1
Здравейте,

От 1 месец търся и ровя за да открия първото Волво - спрял съм се на V50 като модел като за младо семейство, а и ми харесва като дизайн - имам желание да е по-нова колата като години - поне 2006-2011.
Признавам че почти нищо не разбирам от коли и ще задам сигурно глупави въпроси, но се надявам на помощ от хора с опит.
Прегледахме почти всички обяви в София, 2 автомобила и в МП люлин карах, но се оказаха проблемни. Сега уж с повече информация съм още по-объркан.

1. Като човек почти не карал автоматик - надеждни ли са тези кутии за V50 или имат много вариации и зависи от конкретна година/мотор?
2. От това което четох,а дори в МП (МАРТИН ДОБРИНОВ - само позитиви от срещата с този човек), съм се насочил към 2,0D, защото доколкото разбирам 1,6D не е сполучлив. Нищо почти не успях да намеря за 1,6D drive вариацията - дали тя като по-нова не решава проблемите от по старата генерация или е все тая? Толкова лошо изпълнение ли е наистина 1,6D?
3, Понеже в същата автокъща гледахме едно V50 - и ест ни хареса тази кола - http://www.mobile.bg/11461313667624643 - може ли някой да сподели нещо за този мотор и кутия? Разход?

Благодаря предварително за съветите и отново се извинявам, за въпросите тип - "моля обяснете всичко в 2 изречения" :oops:
Reply

#2
Здравей, колега. Има доста изписано за В50 по форума, но по- накратко моето мнение е следното: 10- годишен автоматик от автокъща не препоръчвам. Най- вероятно автомобилът е без сервизна история, а навременната поддръжка е от изключително значение. По отношение на двигателите- 2.0д е по- добрият вариант, тъй като е и с шестстепенна ръчна скоростна кутия. Иначе относно надеждност, то мисля че и двата агрегата са добри- имат разбира се и своите специфики, но нищо съществено. Ако си решил да купуваш С80 с този агрегат и автоматична кутия, то разходът категорично няма да е като на В50. Струва ми се, че колата от последната обява е на подозрително ниска цена / за километрите няма да коментирам, че то се знае Big Grin /.
Reply

#3
Благодаря за насоките! Точно защото ме е страх от стар и неподдържан автоматик се опитвам да се информирам Smile.

Свел съм потенциалния избор за следваща кола, която да гледам в МП до тези трите в50 (то май и в София само те останаха без да съм ги виждал Tongue )- като и за трите концепцията ми е, че са по-ново производство и би трябвало дори и карани - трудно да са съсипани, ако мога така да си изразя.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?top...ink=g6go6o

и

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?top...ink=g6go6o

и http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?top...ink=g6go6o


Естесвено бих се възползвал от всякакви мнения или съвети Smile
Reply

#4
batousai Wrote:Здравейте,
3, Понеже в същата автокъща гледахме едно V50 - и ест ни хареса тази кола - http://www.mobile.bg/11461313667624643 - може ли някой да сподели нещо за този мотор и кутия? Разход?
V50 стои от поне година там, ако не и повече. Виждах го преди да го измият и замажат, стоеше в единият ъгъл на паркинга. Доста изстрадал вид имаше. Кара ли я и нея в МП.
Всъщност колко пари ти взимат? Около 60-100 лв. май е.

Ако ще караш колата предимно извънградско, помисли за V70 или S60/S80 от 2004 насам.
Стават и за градско.
Бензиновите мотори също са добри, даже като че ли с по-малко проблеми.
Срещат се и поддържани в МП по обявите т.е. може да видиш история.

V50/S40 от тези години: Ford Focus, Volvo S40 and V50, and Mazda3 share about 60 percent of their parts and components
https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_C1_platform
Това не значи че са лоши.

Може и няколко месеца да ти трябват да си намериш добра кола.
Reply

#5
Колега, преди няколко месеца, когато избирах своята В50, отидох да видя волвото от втората обява. Беше в ужасяващо състояние. Интериорът беше издраскан, и амортизиран и имаше забележки и по екстериора. Лошото настана, когато запалих колата- усещаха се силни и несвойствени вибрации и почти веднага светна индикацията за проблем в двигателя. Съветвам те, да не се спираш на нея- каквото и да са й правили, дълбоко ме съмнява да са отремонтирали двигател. Колата от първата обява е автоматик и там трябва много да се внимава. Ако си решил да купуваш автоматик, то задължително трябва да се покара, включително и на по- висока скорост, за да се види дали изрежда предавките нормално.
Reply

#6
Николай Диянов Wrote:Колега, преди няколко месеца, когато избирах своята В50, отидох да видя волвото от втората обява. Беше в ужасяващо състояние. Интериорът беше издраскан, и амортизиран и имаше забележки и по екстериора. Лошото настана, когато запалих колата- усещаха се силни и несвойствени вибрации и почти веднага светна индикацията за проблем в двигателя. Съветвам те, да не се спираш на нея- каквото и да са й правили, дълбоко ме съмнява да са отремонтирали двигател. Колата от първата обява е автоматик и там трябва много да се внимава. Ако си решил да купуваш автоматик, то задължително трябва да се покара, включително и на по- висока скорост, за да се види дали изрежда предавките нормално.


Благодаря за информацията Big Grin - днес я гледах и се отказах почти веднага заради нещата,които сте изброили. Оправили са двигателя явно, защото нямаше тези симптоми, които сте описал, но иначе беше доста зле. Включително понеже задната броня не беше напасната е възможно да е удряна. Реших да споделя - някой да не бие път дотам.

Утре ще погледна останалите обяви и ще споделя ако попадна на нещо интересно.
Reply

#7
Да, колега, малко е тегаво избирането на кола по нашите ширини, особено ако търсеният автомобил е Волво. Не се отказвай, ще се появи и твоят автомобил. При мен търсенето беше около месец и половина и накрая доста се бях изнервил. Точно в момента, в който наистина бях решил да се отказвам, се появи и исканият от мен екземпляр.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)