The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Подгревни свещи на антифриз при 2.0d 136

#1
Здравейте колеги!
Този двигател d4204t (2.0d 136) има ли подгревни свещи за антифриза? Ако да - къде се намират, и би ли излязла грешка при неработещи такива? Питам с оглед съмнения за по бавно загряване.
Reply

#2
Здравей колега.
Бях чел, че някои двигатели имат, но тези свещи работят, когато двигателя работи на над 1600 оборота (някъде там бях, може и да е на по-малки обороти). Следователно при градско шофиране и работа на място няма как да усетиш действието им, ако колата загрява бързо при шофиране извън града, значи най-вероятно ги имаш и си работят. Мнението ми е изказано от личен опит, мисля, че моят двигател е оборудван с тези свещи и колата загрява по гореописаният начин. Поздрави.
Reply

#3
Как мога да проверя дали имам налични такива свещи? Къде се намират?
Reply

#4
Мога да кажа за моята която е дизел. Гледано от пред, зад двигателя, леко в дясно от средата на коша, малко преди маркуча да влезе в купето. Пиша по спомен, защото отдавна не съм се ровил под капака. Върти ми се нещо из главата, че май бяха две свещи. Ще се ориентираш по кабелчетата които ги захранват. Утре сутринта ще мога да хвърля поглед под капака. Това за оборотите не съм много сигурен дали е така, но пак нещо мъгливо ми се върти, че работят при -5 градуса на доло.
V40 2000г. 95кс Габрово
Reply

#5
Малка корекция, свещите не са на тръбата която влиза в купето а под нея, под турбото се пада при мен, и са две както казах.
V40 2000г. 95кс Габрово
Reply

#6
Благодаря за насоките, все пак ще се радвам, ако някой знае и внесе повече повече яснота за конкретния двигател, и модел Smile Поздрави!
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)