The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Подскачане отпред,в дясно

#1
Здравейте фенове на Волво! Имам следният проблем:При потегляне и завиване на ляво ,се получава подскачане на колата в дясната страна отпред! Това не се получава винаги. Забелязвам го от скоро. Ще Ви споделя какво съм проверил: Повдигнах предницата на трупчета,свалих гумите-по тях няма балони и кривини.Огледах всички маншони –здрави са ! Проверих шарнирите , рейката и съединенията,биеледките,амортисьорите-няма течове и хлабини. Забелязах,че както е повдигната,при включена първа скорост лявата полуоска се движи по-бързо от дясната(което мисля е нормално),но дясната я спирам с ръка!!!Не знам дали това е нормално :roll: .Искам да уточня ,че колата се движи направо без проблеми и при скорост и завиване също-няма го това подскачане!Съмнението ми е за каре,но ще се радвам да чуя и Вашите мнения-може някой да е патил такъв проблем. Колата е 440,1992 година ,ръчна ск.кутия,1,8 моно,90 к.с. Предварително благодаря на всички взели отношение по проблема!
Reply

#2
Лагер макферсон.
Reply

#3
Stoyanpol Wrote:Лагер макферсон.
или втулки на носача
Reply

#4
при 4-та серия това е детската болест -дясната полуоска е по дълга и това подскачане може да се дължи освен на повредени тампони на носач ,,лагер на макферсона ,както колега сподели -така и на проблем с вътрешно каре ,към скоростна кутия .трудно се открива този проблем ,възмоно е и от биалетка на реактивна щанга да се окаже ,Но най ВЕРОЯТНО -от издъхнал амортисьор
Reply

#5
Здравейте,благодаря за насоките Ви!Да попитам, както е повдигната,при включена първа скорост дясната полуоска я спирам с ръка!!!Не знам дали това е нормално!Това ме кара да си мисля за вътрешно каре-няма предаване на движението.Вие какво мислите?
Reply

#6
Ако лявата се върти в същото време, нормално е. Би трябвало и лявата да може да се спира, а дясната да се върти.
Reply

#7
Здравейте!Относно проблема,смених външно дясно каре и дясната биалетка.Биалетката бе за смяна,за сваленото каре-на пръв поглед няма счупване!Но при завъртане на сепаратора (ляво-дясно)падаха съчмите,не знам дали е нормално!
Reply

#8
petarslavev Wrote:Здравейте!Относно проблема,смених външно дясно каре и дясната биалетка.Биалетката бе за смяна,за сваленото каре-на пръв поглед няма счупване!Но при завъртане на сепаратора (ляво-дясно)падаха съчмите,не знам дали е нормално!

нормално е ,все пак е разглобяемо ...едва ли са отляли съчмите вътре
Reply

#9
Здравейте!Онези дни на паркинга забелязах, че задна дясна гума има две жабки-на контактната повърхност с пътя :roll: Смених гумата с друга,и си мисля дали това не е причината за моя проблем?Но подскачането отпред го нямаше много преди да забележа дефекта с гумата!
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)