The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 2 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Покупка на Volvo XC60

#1
Здравейте колеги,

Решил съм да сменявам стария вол (Volvo S60 2,4 D5 163 к.с. от 2004-та), тъй като ми изпадна изгодна оферта:

XC60, 2011, D5244T16, TF-80SC AWD, L.H.D

Колата е на 94 000 км (реални), като е обслужвана само в Мотофое. Не е внос, купена е от България. Карала я е жена и за това няма почти здрав детайл, но има каско и щетите ще бъдат описани по него.

2,4 D3 163 к.с., знам че не е много за това купе. По VIN ми излезнаха по-горните спецификации.

Интересува ме обща информация, "детски" болежки за този мотор и всякаква полезна информация. Цената е 20 000 лв. в състоянието което я виждам(като цяло, само външни забележки).

Благодаря на всички отзовали се!
[Image: ab285303.gif]
Reply

#2
Двигателя е 2.0 D3, a не 2.4. Моя грешка, извинявам се.
[Image: ab285303.gif]
Reply

#3
Здравей колега,

тъй като съм собственик на ХС60 от само два месеца и все още опознавам колата, не мога да съм ти от полза с полезна информация, но пък от позицията на човек, търсил марката и конкретния модел повече от половин година (в страната и извън нея), мога да ти заявя категорично, че цената от 20 000 лева за автомобил с подадените от теб характеристики (година, километри, 4х4), не е изгодна, а по-скоро граничи с дарение. В тази връзка аз лично бих бил силно притеснен дали забележките по автомобила са единствено външни(козметични).
Reply

#4
Здравей колега,

Благодаря много за позитивния отговор. Като цяло, колата е от приятел, за това и цената й е такава. Показаха ми я така, както си я карат в ежедневието - мръсна и кална, с космите от кучета, но салона е здрав. Smile Има нужда от основно почистване, пране и т.н., но предполагам, че за около 120-150 лв. ще я направят като нова.

Външните забележки все пак не са за пренебрегване - почти няма здрав детайл, ще трябва да оправям ламарините по каско и т.н.

Забелязах, че навигацията вътре не работи. Ще трябва или да я сменя или да търся някой да я оправи. Ще трябва да й сменя и маслото на двигателя, че идва интервала. На АСК е сменено на 60к км, сега е на 94к км. Предполагам, че ще имам глътка въздух докато го сменя и него. Това е на първо време.

Днес колата отива в Мотофое за преглед и ще пиша ако е излезнало нещо.

Поздрави!
[Image: ab285303.gif]
Reply

#5
Друго, което ме интересува по тази кола:

1. Какъв реален разход дава градско/извънградско ? Знам, че това си е малко индивидуално, но аз не съм състезател и в момента 2,4 D5 ръчка, зимата ми дава 7,5/100 смесено, сега - 6,0/100. А извънградско около 5,0/100 км; В града повече от 8,2/100 км никога не е качвала, но се притеснявам, че тази от 10-ка няма да е надолу ....

2. Гумите видях, че са джипови 17-ки. Предполагам, че не държат никак малка цена?

3. Предполагам, че за евро 5 със сигурност има оная щуротия DPF. Има ли нужда от addblue ? Или нещо по специфично за поддръжката на тази "еко" система ?

4. Видях, че има система City Safety, до колко може да ми е полезна ? Някой ползва/ползвал ли я е ?

5. Има една напречна греда в коша на мотора (долу ниското, под водния радиатор), на всички коли горе-долу от тази година, които съм гледал има ръжда и то доста обилно. Притеснява ме качествено ли е изпълнението на модела като цяло. В момента моето Волво S60 от 2004-та има единствено ръждясала тръба на ауспуха ...другото всичкото е сиво-бяло.

6. Не на последно място - обслужването. Тук за моето Волво - ангренаж, ремъци и ролки, с качествени премиум марки за филтри и масла ми стъпва около 700 лв. с труда. Какво мога да очаквам от поддръжката на тази ? Знам, че двигателя не е много по-различен, но все пак ....

Благодаря на всички !

Поздрави!
[Image: ab285303.gif]
Reply

#6
малко инфо при ХС 60, 2010, AWD, 2,4 D5 автомат:
1. Извънградско под 11/100 не пада, при скорост на магистрала 140-150 км/ч, относно градско нямам наблюдения понеже я ползва жена ми.
2. гуми 235/60/18 - Nokian line suv - DOT 2017 - 950 лева с монтаж.
4. City Safety - до 30 км/ч, все още не съм я ползвал Smile)))))))))))))))))) имам предвид, че е активна, но шофирам с идеята да не се блъсна в колата пред мен.
6. ангренаж, ремъци, ролки, масла, филтри, плюс втора употреба компресор за климатика (100 лв.) - 900 лева, с уговорката, че това всичко се случи в сервиз във Велико Търново, цените в София или пък в Мото Пфое не са ми известни, като в близко време ми предстои да се сблъскам с тях по отношение на масла за кутия и халдекс.
Тъй като моята е без навигация и в началото имах намерение да сложа нещо и то най-вече за да не гледам грозния пластмасов панел, при зададен въпрос тук, доста от колегите ми препоръчаха Радо от Мото Пфое Люлин, при условие, че ще я преглеждаш в МП (в случай, че си от София), можеш да потърсиш този човек за преглед на навигацията.
Reply

#7
Не карам XC, но имам същия двигател, значително по-малко въздушно съпротивление и мако по-ниско тегло, затова за разход си мълча:

2. Около 1000 трябва да те оправят...
3. Има, основно трябва да се изкарва редовно извън града редовно, но и да си взимаш подобен автомобил само за градско няма смис.
4. Имай предвид, че при тези системи също има нива на оборудване. Едни прихващат автомобили (city safety), други и хора (with pedestrian protection). Казвам го, за да не разчиташ на нея. Сигурно е полезна, но се радвам, че до сега не се налагало да се включва да ми помага.
6. В МП само без ремъци, само маслата и филтрите са с работата са ~700. След като е със сервизна история, би трябвало да имаш време до ремъци :roll:
Reply

#8
Много благодаря, колеги!

От София съм, да. Прегледа ще се прави в МП-Люлин. Ако се стигне до там, да я взема - ще търся Радо.
Моя грешка, че не съм специфицирал за консумативите, но колегата ме е разбрал - всичко друго, без Мотофое. Там само в краен случай, както е сега с предната стабилизираща щанга на текущото волво.

Но много ме озадачи разхода, който ми каза колегата popi73 . По-скоро ме уплаши. Аз текущата не я качвам над 6,5/100 км в летния период смесено, да не говорим извънградско. Това сериозно ме притесни и ще трябва сериозно да си помисля дали съм за тази кола. Идеята ми за нея е да я карам основно извънградско, но докато купим малка въшка за жената, ще се кара всекидневно в града.

Благодаря и поздрави!
[Image: ab285303.gif]
Reply

#9
Нямах за цел да предизвикам уплах Smile)), съжалявам !!! Може би не съм най-меродавния пример за това колко харчи този тип автомобил поради факта, че карам малко нервно Smile)), нека и други колеги с ХС60 да споделят техния разход. В личен план не бях изненадан от разхода, все пак колата е тежка и е 4х4, не пренебрегвам и обстоятелството, че е автомат (въпреки, че при сходни скорости дизелов Мерцедес Е280 - 190 к.с., също автомат ми поддържаше 7,5/100).
Мисля, че във форума имаше отделна тема за разхода на автомобилите ни, ако имаш време потърси, може да има отзиви за ХС60.
Reply

#10
Благодаря popi73 !

Даже напротив - радвам се да чувам истински мнения, независимо какви са те. Всичко това ми помага в избора и ме насочва по-добре!

Ще се поровя и в другите теми, благодаря!

Поздрави!
[Image: ab285303.gif]
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)