The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Подсветка на централната конзола

#1
Здравейте колеги,

Нещото, което ме дразни много са изгорелите лампички по централната конзола. Видях, че имаше тема, но там така и не стана ясно дали в горната и долната част на конзолата лампичките са едни и същи и дали трябва да се запояват или се заменят без такива манипулации. Видях, че за да се придаде зеления цвят имат шапчици. Това значи ли, че лампичките светят в бяло? Видях също така, че бяха дадени лонкове към Викиват за крушки и шапки. Това ли е най-доброто място за закупуване на такива неща? Има ли някъде по София, където ще ми свършат работа? Има ли лампички, които да светят по-силно (реално не знам дали ми трябва това и има ли смисъл, просто информативно)? Прилагам и една снимка, за да се види ясно какво не свети при мен.

https://www.dropbox.com/s/8h58xprbhabie3...175206.jpg

Така и така темата е за осветление, да питам някой сменял ли е интериорното осветление с диодно с по-хубава светлина и има ли смисъл?

И последно за светлините - фаровете от фейслифтовото със лупите стават ли директно на предишното без да се прави нещо друго? Не че сега светлината е лоша, просто другите изглеждат по-добре.

Благодаря предварително за отделеното време. Smile
Reply

#2
Още две неща се сетих да добавя (едит бутончето изчезна много бързо). На всяко бутонче ли е отделна лампичка или са групирани по някакъв начин?
И има ли смисъл като се отвори конзолата да се сменят изгорелите, направо да се сменят всички с превантивна цел?
Reply

#3
Здравей,моето е със фарове от фейслифта и сам доволен не сам ги сменял аз така го купих.Изписва ми да проверя основните светлини защото имало разлика в напреженията от стари и нови фарове или е от ксенона.За осветлението в купето съм сложил лед с някакво камбус изпълнение което не позволява на комютара да го отчете като грешка.<!-- m --><a class="postlink" href="https://img01-olxbg.akamaized.net/img-olxbg/104920292_1_585x461_avto-interiorni-led-led-krushki-canbus-avtomobilni-31-36-39-41-mm-gr-vratsa.jpg">https://img01-olxbg.akamaized.net/img-o ... vratsa.jpg</a><!-- m -->.За таблото мисля че ставаха т5 лед.
Reply

#4
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.olx.bg/ad/avto-interiorni-led-led-krushki-canbus-avtomobilni-31-36-39-41-mm-ID6wZGG.html#7eb86ddddd">https://www.olx.bg/ad/avto-interiorni-l ... 7eb86ddddd</a><!-- m -->
Reply

#5
В другата тема съм качил снимки на това което направих аз, със светодиоди.
На бутоните(долу) всеки е със самостоятелна крушка(или светодиод), аз от там почнах да експериментирам с цветове.
Като гледам при теб има 3 изгорели крушки и то в горната част на конзолата(тя е от 3 части - СД, управление на парното и бутони).
Бутоните са най-лесни - всеки е сам за себе си. Парното също не е голям проблем, можеш да свалиш само него.
Но за горната част трябва да свалиш всичко при това на откачен акумулатор.
Аз си поръчах от ибея светодиодни заместители обаче те не пасват добре и затова се взима само светодиода и се монтира на оригиналната основа, играчка е, а и трябва да го бележиш за плюса за по-лесна инсталация.
С интериорното също си поиграх, но аз си го правих от ЛЕД лента. Като отпред на персоналните лампи сложих кръгли, стана екстра. Сега и за отзад взех две кръгли ама още не съм ги правил(по празниците ако намеря време).
ex XC90
Reply

#6
И при мен има изгорели лампички на радиото, ако някой може да каже какви се използват ще е супер, че не ми се иска да раглобявам и сглобявам два пъти...
Reply

#7
rudizl Wrote:И при мен има изгорели лампички на радиото, ако някой може да каже какви се използват ще е супер, че не ми се иска да раглобявам и сглобявам два пъти...
В другата тема има и линкове към сайтове за крушки.
ex XC90
Reply

#8
zorba Wrote:
rudizl Wrote:И при мен има изгорели лампички на радиото, ако някой може да каже какви се използват ще е супер, че не ми се иска да раглобявам и сглобявам два пъти...
В другата тема има и линкове към сайтове за крушки.
Май не мога да се ориентирам коя е "другата тема"....
Reply

#9
П.П.: Май я открих: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=34&t=40951&start=20">viewtopic.php?f=34&t=40951&start=20</a><!-- l -->

Възникват няколко въпроса:
1. При мен не светят двете врътки- за усливане на звука и настройка на звука. С по една крушка ли се осветяват?
2. Не светят и стреликте нагоре- надолу, за тях съм почти сигурен, че са с по една крушка на бутон. Така ли е?
3. Вторият ми бутон от ляво на дясно не свети, нещо, свързано със заключването и зоните е, но пък виждам, че и лампичката, че е вкл. не работи. Различни неща са?
4. Не светят и бутоните за регулиране на огледалата. Трябва ли да светят когато не са маркирани?

Поне на мен ми се иска или да запазя осветяването в зелено, което е по подразбиране, или да сменя всичко да блещука в един цвят, да речем синьо. За целта колко крушки ще са нужни, или се сменят единствено шапчиците?
Reply

#10
kikiriki Wrote:https://www.olx.bg/ad/avto-interiorni-le...7eb86ddddd

Аз си поръчах това: https://ru.aliexpress.com/item/18pcs-Car...eLevelAB=5. Нямам идея как ще светят, коментарите са положителни.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)