The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
XC90 бензин (2.5T) AТ размисли/нужда от съвет/бъдеща покупка

#21
Отрицателното:
1. Колата е от Италия както изглежда.
2. Има съобщение за ейрбег системата. $$$
3. Колата е 2007 година - 3,2 литров двигател бих купил само след 2008. 2009 нататък е най-добре.
4. 150 000км?... От Италия.... Може... Wink

Положително:
1. R-design - истински при това. Натюрлих както се казва.
2. Екстри има.
3. Навигацията става ли за България? Иначе е хубаво.
4. Изглежда запазена.
5. По-твърдо окачване. Аз мисля че това е положително, но всеки си знае.

Харесва ми, ама нещо ме отблъсква. Хем 15 000 са ОК за такава кола хем пък много ми се виждат, особено като се замисля как може да се върже човек.
Добро попадение. Продължавай да гледаш.
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply

#22
Ахааам, значи за това така ми харесаха седалките, километража.. R-design Smile

Честно казано, няма нещо конкретно което да не ми харесва в колата, просто не ме привлича. Дали защото съм предубеден за Италианките!? Въпреки че 'талянките поне не гният. Ако Волво изобщо страдат от проблем с ръжда де? Правят ми впечатление, дреболиите като драскотините по броните, изкривената лайстна/кора (не знам какво е) под предната броня. Иначе цвета ме кефи, кожата на салона не е напукана. Камерата си е яка глезотия, BLIS-а също е гъдел. Странно че човека я е поръчал с механични седалки. Но може и да е по-добре де. Няколко моторчета за разваляне по-малко. И по-леки седалки, нали е "R". По-твърдото окачване за мен също е плюс. Телефона ме дразни и бих го махнал ведната, ако може. Предпочитам T5, но дори в немското мобиле преобладават Т6ци. Цената според мен е добра. Ще ми се да дам по-малко пари разбира се, но все пак ми се струва, че 15к за фейслифта при това явно R-design е ок. А бе както казах, не усещам привличането, въпреки че нямам конкретна причина. Колата може да си е екстра Smile .

Благодаря за мнението, от помощ ми е като чуя странично мнение! Smile Например заради съветите ви, вече гледам преди фейса, просто за да следя пазара. Но такава бих взел само ако месеци на ред не успея да намеря "мойта" кола - фейслифтова. Заглеждам и немското мобиле де...

П.С. А с две думи, може ли да споределиш какво му е на 3.2 преди 2009-та?
4.4.. there is no replacement for displacement!
Reply

#23
Quote:П.С. А с две думи, може ли да споределиш какво му е на 3.2 преди 2009-та?
Принципно нищо за което да се сещам като болест. Да, има един лагер на Rear End Accessory Drive (там откъдето алтернатора взема движението), който при по-ранните версии има по-голям риск да го кажа. Обаче от друга страна, каква е гаранцията пък че на другите двигатели няма да се случи. Пусни в Гугъл и ще видиш. Има хора които се оплакват от повишена консумация на масло. Това е за Северна Америка, където маслата са нискокачествени спрямо европейските и съответно след 5-6000км трябва да се сменя. Достатъчно са евтини за да не тежи на бюджета. Motul 5 литра са 35 кинта.
Единствената причина, е че това са първите две години на производство - 2006 - 2007 и мое правило е да се избягват при покупка втора ръка. Принцип. Затова казвам че от 2008 нататък. Естествено ако попадне кола 2007 година и всичко е както трябва и кола 2009 която не е много ОК, е ясно кое ще се избере. То да беше само един двигател...
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply

#24
В този ред на мисли един от хората с които се знаем (работим в същата сграда) си продава ХС90 2004- или 2005 година. Т6 с трансмисията на GM (да се избягва на всяка цена). Колата има история, обаче вече проблемите с трансмисията са започнали по неговите думи. Съответно неговия механик го е посъветвал да продава. Кола на реални около 200 000км. Частите на тази трансмисия са много евтини и я ремонтират къде ли не. Ще питаш защо да се занимавам, при условие че колата има проблем и кой знае още какво. Човека я продава за 2500 кинта. Ето ти го и другия вариант, който съществува. Обаче дори да я взема да я направя , не мога да я продам за повече от 6000. Така че единствено ако ще я карам аз. От друга страна пренасянето до България е около 3000 лева и като крайна цена ще се оформи минимум 15000 лева. За такава кола няма да има кой да се навие за такива пари и съответен риск дори и с гаранция.
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply

#25
Да и аз имам подобно мислене за първите години на производство.. но за съжаление не мога да си позволя лукса да съм прекалено капризен, при слабото предлагане на XC90 в България.. а и като цяло в Европа. А 15к за Т6ца преди фейса в БГ... трябва да е в някво неземно състояние и на никви километри.

Снощи прекарах няколко часа в мобилета, някви случайни сайтове и рзсъждения. Има един брутален червен V8 R-design в немско.. ама 12900 Евро.. нещо много далече отидох от първоначалната ми идея за макс бюджет и спрях да мечтая Big Grin
4.4.. there is no replacement for displacement!
Reply

#26
А защо не D5, че не ми стана ясно?
Reply

#27
Не харесвам дизел. Лично мнение Smile
4.4.. there is no replacement for displacement!
Reply

#28
Quote:Има един брутален червен V8 R-design в немско.. ама 12900 Евро
Стига стига, че ми потекоха лигите. Този трябва да е 2008г или някъде там.

Това е положението... Дано намериш нещо.
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply

#29
Мани човек.. само вися по мобилетата и чертая схеми в главата. Изтекоха ми очите и по една латвийска.. ама много далече тва, баси. Даже не ми пречи че е само на предно. :ugeek:

Да минават тия няколко спестовни месеци и да се ориентирам към нещо, чее... Big Grin

Благодаря ти, наистина дано намеря и скоча на нещо читаво! Smile
4.4.. there is no replacement for displacement!
Reply

#30
iago Wrote:Снощи прекарах няколко часа в мобилета, някви случайни сайтове и рзсъждения. Има един брутален червен V8 R-design в немско.. ама 12900 Евро.. нещо много далече отидох от първоначалната ми идея за макс бюджет и спрях да мечтая Big Grin
И аз почнах от 23-24 хилки и стигнах до 33 хил...
Ама постфактум явно е имало смисъл!
Цената та тая V8-ца си е напълно нормална братле, ако се окаже читава!
TO DARE IS TO DO

Volvo XC90, D5 240 hp, R-Design, Polestar, 04.2017
Volvo 960, 2.9i 204 hp, GLE, AT, 10.1992
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
2 Guest(s)