Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
капаче за пръскачки
#1
Здравейте колеги, появи ми се следният проблем, както си карах, пръскачките за предното стъкло спряха да работят. Оказа се, че капачето отдолу на едната пръскачка е паднало и при желание да си изчистя стъклото, течността се излива отдолу, при двигателя. Потърсих такова капаче в два различни магазина за автомчасти - в единия ме гледаха все едно им говоря на китайски, а в другия, след проверка, ми казаха, че такова нещо няма от къде да се поръча и трябвало да "дебна" по автоморгите. Тъй като колата е 2007 (c30, 1,6D) не вярвам да ги има много по моргите. Прилагам снимки на двете пръскачки отдолу, за да се види точно какво липсва на едната. Ако някой от вас е имал такъв проблем или има предложения за решението му (разлучното от да го намотам с изолирбанд Smile ), ще съм ви много благодарен!

Желая на всички хубав ден!


Прикачени файлове Миниатюри
       
Цитирай
Thanks given by:
#2
Нещо подобно не би ли свършило работа:

[Изображение: 5288da18dfc9.jpg]
Цитирай
Thanks given by:
#3
Не знам, по-скоро не...Ако ще пробвам нещо различно от капачето, което липсва, ще трябва да премеря диаметъра на отвора. Тогава идва въпроса как се стеснява навътре. Резервният ми план е да изрежа нещо гумено в такава форма и да го облепя с изолирбанд.
Цитирай
Thanks given by:
#4
Това не е ли обикновен тройник? Защо ще се мъчиш да правиш тапа, такива тройници има с различни диаметри в магазините за аквариумни принадлежности. Още повече че този е спукан!
Цитирай
Thanks given by:
#5
Не го бях погледнал така, фокусирах се върху липсващата част. Smile Благодаря за идеята! Ще видя какво мога да намеря да сменя целия тройник.
Цитирай
Thanks given by:
#6
Това освен тройник е и невъзвратен клапан , можеш да си поръчаш от мотопфое или да си намериш в някоя морга не е задължително да е от С30.
VOLVO 244 GL D24 TIC(ЧЕРНИЯ ОБЛАК)
VOLVO V70 AWD B5244T3
Цитирай
Thanks given by:
#7
Трипътен и двупътен клапан. В магазини за автоаксесоари се продават за стотинки.
В Мото Пфое в момента няма. Във Варна се продава в магазин Гарван, дали имам във вашият град не знам, но всеки от този тип би го имал, само капаче няма да намериш.
VOLVO
V70 AWD 97 193hp
144 70 82hp

--------------------
     EX
S80 07 200hp
S70 97 140hp
V40 96 115hp
940 95 155hp
S80 06 170hp
940 95 122hp

Цитирай
Thanks given by:
#8
И да намери капаче, сигурно е имало пружинка и още нещо, което е изпаднало.
Цитирай
Thanks given by:
#9
Здравейте, благодаря за помощта. Не е капаче, а клапан, както обясни единият колега по-горе. Реших проблема с тройник за фиат (или друга италианска, не запомних). Не е Т-образен, а У-образен и рамената са малко по-дебели от оригинала, но свърши работа.


Прикачени файлове Миниатюри
   
Цитирай
Thanks given by:


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)