The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Деактивиране на пръскалките за фаровете

#1
Понеже при моето XC90 на всяко второ използване на пръскалките за челното стъкло се активира и автоматичното измиване на фаровете, което освен че хаби доста течност и стабилно омазва и черния преден капак. По тези 2 причини реших да се поразровя в нета и да деактивирам измиването на фаровете. Речено сторено и всичко стана много лесно - само с измъкването на един бушон. Бушона е Nо 3 (35А) в отделението за бушони и релета под предния капак.

[Image: 1sjxnn.jpg]

Сега си пръскам наволя по стъклото без да ми се активират пръскалките на фаровете, като измъкването на бушона не пречи по никакъв начин и не дава грешки по компа Wink
бай Вълчо си харчи, но като за "малка ГАЗ-ка" не е толкова страшно, а и ти пълни душата на MAX ...до тук толкова - цък >> [Image: 942505.png]
V8 is the Soundtrack of my Life !!!
Reply

#2
Това е добре,което си направил,но дали когато сложиш бушона след време помпата ще тръгне? Две помпи смених до сега,защото бяха клеясали и пълни с мръсотия.Иначе след разглобяване,почистване и раздвижване тръгват. Wink
Reply

#3
И мен основно ме дразни това с омазването на половината предница, ама въпроса е ако се наложи да си ги измиеш, как ще стане без отваряне на капаци, бушони и т.н. Въпреки че от друга страна, тия пръскалки са толкова безполезни, че....

И все пак мерси за hint-a, мисля и аз да го пробвам да видим как ще е.
4.4.. there is no replacement for displacement!
Reply

#4
Quote:И мен основно ме дразни това с омазването на половината предница,

Течността за чистачки е кофти. Има тречности с разни приставки и глупости вътре.
Смени течността за чистачки с зимна такава, възможно най-евтина. Гледай да има метилов алкохол (не етилов или исопропил те замръват като водата), вода и някакво минимално количество препарат. Примерно течността при мен е за -35 градуса. Аз лятото я разреждам 1:3 с вода, зимата 1:2, което съответно повишава температурата на замръзване до -11 и -18.
Аз имах същия проблем. Давах 5-7 кинта (10 лева) за някаква гъзария дето незнам си кво правила по стъклото. Освен да омазнява както при теб едно замацване заради мега технологията за почистване друго не правеше. Много ме нервеше. После взех най-евтиния, който е 2,6 кинта и стана 100 пъти по добре.
Друга идея - купи си от Мото Пфое препарата на Волво за чистачки. Мисля че е към 15-20 лева. разрежда се 1:100, но е само за лятото. Имаче неразреден го дават за зимата до -45 градуса. Гарантирам ти че зацапване няма да имаш.

Поздрави
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply

#5
Аз от край време ползвам натюрлише течност за миене на прозорци от Кауфранд - 1.20 литъра. Чисти като змей и не маца!
The Easy Driver
MOSKVICH 426 combi - 1968 - ex
SEAT TOLEDO/1.6 m.i - 1993 - ex
VOLVO S40/1.8 i - 1996 - ex
VOLVO V70 D5 - 2003 - ex
VOLVO S80 V8 - 2006 - now
Reply

#6
che4ef Wrote:Гледай да има метилов алкохол (не етилов или исопропил те замръват като водата)......

Хубави съвети... Особено имайки в предвид
"благотворните" ефекти, които има метиловия алкохол и изпаренията му върху човека...
Reply

#7
Tisho Wrote:
che4ef Wrote:Гледай да има метилов алкохол (не етилов или исопропил те замръват като водата)......

Хубави съвети... Особено имайки в предвид
"благотворните" ефекти, които има метиловия алкохол и изпаренията му върху човека...

Поради тази причина течностите за чистачки с метилов спирт са забранени за продажба в ЕС, поне доколкото знам. Преди години имаше някакъв случай с такива течности (ментета) и натровени от изпаренията хора.

Но по темата, тук доколкото виждам не става дума за замазване на стъклото, а на предния капак. Не вярвам, че която и да е течност, било тя качествена или не чак толкова, ще помогне. Моят капак също се омазва, но не мисля, че е болка за умиране - има автомивки. Наличието на система за измиване на фаровете от години е задължително изискване при ксеноновите крушки. Все пак си мисля, че хубаво или лошо, измива до някаква степен. Без нея със стабилно замърсени фарове (особено през есенно-зимния период) няма да виждате нищо, а снопът светлина ще е разсеян.
Volvo XC90 D5 (D5244T18) R-Design, АСК, дизел, 2012 г.
-------------
Volvo S80 2.5T (B5254T6) Momentum, АСК, бензин, 2009 г.
Volvo S60 2.4  (B5244S4) Sport, РСК, бензин, 2008 г.
Volvo S60 2.4  (B5244S2) Move, РСК, бензин, 2006 г.
Reply

#8
YoYo Wrote:...... Моят капак също се омазва, но не мисля, че е болка за умиране - има автомивки. Наличието на система за измиване на фаровете от години е задължително изискване при ксеноновите крушки. Все пак си мисля, че хубаво или лошо, измива до някаква степен. Без нея със стабилно замърсени фарове (особено през есенно-зимния период) няма да виждате нищо, а снопът светлина ще е разсеян.
+100
Нека безопасността бъде преди красотата! Съответно видимостта.
Пък като си представя на какво прилича колата когато вали (а както се вижда не спира и през лятото!) или има киша, зацапания преден капак ми е последна грижа... Smile
И както винаги съм казвал, щом шведа е сложил нещо някъде, значи има нужда от него... Wink
TO DARE IS TO DO

Volvo XC90, D5 240 hp, R-Design, Polestar, 04.2017
Volvo 960, 2.9i 204 hp, GLE, AT, 10.1992
Reply

#9
Quote:Поради тази причина течностите за чистачки с метилов спирт са забранени за продажба в ЕС, поне доколкото знам.

Интересно е това Yoyo. Тука всички течности които са от -20 до -45 са с метилов алкохол между 30% и 60% съдържание. Да, наистина е забранен. Не го знаех това.
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply

#10
Ще си взема лятна течност на Волво освен и ще експериментирам. Ако продължава да ме дразни ще му махна бушона и есента ще го сложа пак. Иначе.. това с пръскалките на фаровете си е "ту парц". Не мисля, че е съвсем ефективно в гадно време когато от колите отпред фърчат всякакви ла*на.

Дет се вика не е ясно колко помагат пръскалките, но поне със сигурност не пречат. Big Grin
4.4.. there is no replacement for displacement!
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)