The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Оглед на XC70

#1
Здравейте колеги!

До сега съм карал само мерцедес, но съм решил да пробвам шведския премиум, понеже чичо ми караше само волво едно време и цялото ми детство мина в автомобили на тази марка Smile

Насочил съм се към XC70 след 2007 година, доколкото разбирам това се води 3та генерация. Можете ли да ми кажете кои дизелови двигатели са за предпочитане, защото виждам 185 и 205 коня? А също така кои са най-ключовите неща които трябва да проверя ако ходя на евентуален оглед? ( като изключим най-тривиалните неща като шумове в двигател, плавно превключване на трансмисия и т.н.)

Насочил съм се към тази кола и смятам да отида да я погледна тези дни:
<!-- m --><a class="postlink" href="https://mobile.bg/details/11529162650483669">https://mobile.bg/details/11529162650483669</a><!-- m -->

Как ви се струва на пръв поглед?

Поздрави,
Юлиян
Reply

#2
Колега, тази автокъща е зле. Ходил съм няколко пъти и винаги съм оставал разочарован. Просто имай едно наум. Иначе, ако харесаш колата, я закарай на сервиз или си вземи някой с Вида за диагностика, за да не броиш хлядарките за ремонта после. Успех с покупката.
Reply

#3
Благодаря за отговора, ще го имам предвид ако ходя в тази автокъща. Като стана въпрос за сервиз с диагностика, може ли да ми препоръчаш читав такъв където могат да я прегледат?
Reply

#4
Колега, автокъщата не е толкова зле, а колата изглежда доста запазена. Определено първо я огледай наживо и после я закарай до http://www.vplus3.com/ за диагностика и преглед - съвсем наблизо са.
Ако си на ти с руския, то доста материал има в Youtube канала на Bilprime - https://www.youtube.com/channel/UClvIlNH...Eyw/videos - като го отвориш натисни горе в дясно на лупичката до ABOUT и напиши XC70 за да ти филтрира клиповете.
Моторите R5 от 2400 куб.см с мощност 163, 185 и 205 к.с. са еднакви и всичко е въпрос на ремап за различните мощности. Автоматика е AW TF-80SC /https://en.wikipedia.org/wiki/AWTF-80_SC/ и по принцип, ако не е тормозен и са му сменяли маслото навреме би трябвало да е ОК при пробег около 170х - моя е на толкова пробег и дори при по-високата мощност на V8-ка засега се държи доста добре и няма никакви признаци на проблеми - да чукна на дърво. Автоматика е хубаво е да се пробва при по-продължително каране и в двете положения - когато е студен и когато е добре загрял, но предполагам и при диагностиката с Vida ще си покаже ако има дертове...
Ето един последен жокер от Bilprime при избор на Volvo на старо - https://youtu.be/CGBpfV0vIPY...успех :lol:
бай Вълчо си харчи, но като за "малка ГАЗ-ка" не е толкова страшно, а и ти пълни душата на MAX ...до тук толкова - цък >> [Image: 942505.png]
V8 is the Soundtrack of my Life !!!
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)