The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблем със стабилността Волво ХС 90

#1
Здравейте, преди 6 месеца закупих за съпругата Волво ХС 90, и честно казано колата прекара времето до този момент предимно в гаража. Веднъж се наводни поради запушени дренажни маркучи и от тогава свети един датчик (който се намира под предната седалка) за смяна. До колкото разбрах от този форум , този датчик контролирал нещо по стабилността на колата. До тук всичко ясно. Колата не показва някакви видими или усещащи се признаци на нестабилност, но по време на движение за интервали от около секунда две от предните колела излиза някакъв шум с тресене и колата губи стабилност и светва лампата на таблото , която показва кола която занася. Дали този проблем е последствие от повредения датчик или е съвсем друг проблем. Моля колегите сблъскали се с това да ударят едно рамо със някакъв съвет (опасно ли е ?)
Reply

#2
Възможно е да е от датчика, но само диагностиката ще ти каже.
Коя година е колата? DSTC-то може да се изключва.
ex XC90
Reply

#3
Предполагам че си реглаж на преден/заден мост.
Volvo XC90 V8 2007г. Executive
BMW E82 135i 2011 г. MCoupe
Reply

#4
Според мен няма общо с реглажа, след протичане на дренажите и аз имам същият проблем. Смяна на датчика му е майката, а след това и калибрация на сензора с вида.
Reply

#5
Здравейте, Благодаря за бързите отговори. За сега ще пробвам като изключа системата DSTC-то и ще видя какво ще стане. Колата е иначе 2004-а.
Reply

#6
При мен DSTC може да се иключи, но какво от това? Съобщението за грешка продължава да си излиза. Реално проблемът е конкретно в латералния датчик, който си е неделима част от yaw sensor-a. Отварях го, опитах да почистя връзките с контактен спрей и четка за зъби, но без ефект. Ще го смянам, само да ми остане малко време.
Reply

#7
Дума няма. В първа възможност ще го сменям и аз, но трябваше да установим проблема. При изключено DSTC поне не прави звука за който говорех, но грешката си я показва защото датчика е дал фира.
Reply

#8
Борис-и-Луиза Wrote:Дума няма. В първа възможност ще го сменям и аз, но трябваше да установим проблема. При изключено DSTC поне не прави звука за който говорех, но грешката си я показва защото датчика е дал фира.

Точно този сензор е леко златен. Confusedhock: :roll:
Reply

#9
Може да се намери втора ръка за около 300лв. Желателно е да бъде от автомобил без шибидах Smile
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)