The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблем със спирачките S80.

#1
Sad 
Има странен проблем със спирачките. Задно дясно колело не спира (ръждясал диск) проверен спирачен апарат и маркуч. Предно дясно колело задържа след спиране (за около 2 километра диска става червен!!!!) след отваряне на пробка за обезвъздушаване цилиндъра се връща нормално. 
Някой имал ли е подобен проблем. 
Моля ако някой знае как да реши проблема да каже.
Reply

#2
Провери тръбопроводите да няма някой сплескан. Ревизия на спирачните апарати, по цилиндрите да ли няма ръжда.
ex XC90
Reply

#3
Запушени маркучи и/или тръби.
Reply

#4
Sad 
Няма запушени тръби или маркучи до входа на абс-а.  Huh
Reply

#5
Проблема е в металната част с клапаните на абсолютно модула. Може ли да се почиства по някакъв начин (да се промива) за да има нормално движение на спирачната течност. Някой ако има решение как да се отпуши моля да каже.
Reply

#6
Имах подобен проблем.Блокира ми предно дясно колело.Като обезвъдуша се оправи и като натисна отново спирачката и пак блокира.Оказа се ABS- а.Смених го с втора употреба но със същия номер и вече година няма проблем.Затова се казва,че като вземеш втора употреба се сменят всички течности,но......не всеки го прави,включително и аз така.
Reply

#7
Отпуших магистралата на предно ляво колело - излезе много чернилка и боклук и вече няма проблем. Но остава запушена магистралата за задно дясно колело (мисля че клапана до входа е останал в затворено положение, понеже като му подам сигнал не се чува да мърда) накиснал съм блока в бензин и ще пробвам пак. 
Колега petyostoev пазиш ли стария блок и с колко клапана е?
Reply

#8
Всички тези проблеми идват от НЕсмяната на спирачната течност.
Никой не си прави труда(не е скъпо) да сменява тази течност, а трябва на 2-3 год.
ex XC90
Reply

#9
Проблема е отстранен. След накисване в бензин и раздвижване на клапаните с постоянно продухване вече няма проблеми. Искаше ми се да разбера как точно е работният принцип на този блок, но остава черна дупка.
Reply

#10
(02-11-2019, 09:21 AM)rugby5 Wrote: Отпуших магистралата на предно ляво колело - излезе много чернилка и боклук и вече няма проблем. Но остава запушена магистралата за задно дясно колело (мисля че клапана до входа е останал в затворено положение, понеже като му подам сигнал не се чува да мърда) накиснал съм блока в бензин и ще пробвам пак. 
Колега petyostoev пазиш ли стария блок и с колко клапана е?

Извини ме за късния отговор, но сега го видях. Да пазя го разбира се но не знам с колко клапана е. Мога като се прибера в къщи другата седмица да го снимам и да ти го изпратя на мейл. И аз не можах да го разгадая работния принцип, но след като се оправи проблема с новия, т.е. втората употреба позагубих интерес. Ако все още държиш да го снимам, пиши на лично да не ангажираме аудиторията.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)