The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S40 2.0D Engine system service required код 019

#1
Question 
Здравейте ,

Става въпрос за Volvo s40 2.0 d 2008 г. Стана на реални 142 хиляди и се появи тази грешка( Engine system service required) с код 019.
Гледах в google и до колкото разбирам това означава , че течността на ДПФ филтъра е свършила и трябва да се смени с нова.
Питах в сервиза , в който си карам колата , но не могат да ми помогнат.
Въпроса ми е - наистина ли това означава тази грешка и ако да - къде в софия да закарам колата , за да ми сменят тачността на дпф и да изчистят грешката.
В мото пфое предполагам го правят , но хич не съм доволен от тях и взимат прекалено скъпо за работа.

Благодаря предварително
Reply

#2
Здравей, колега не знам точно какво означава грешката която ти е изписана, но ако е така както пишеш, че е за течността за DPF филтъра тя не се сменя а се долива защото свършва мисля, че във всеки добър сервиз ще се справят да ти я долеят. Течността която се долива се нарича Eolys pd DPF филтри, не знам дали оригиналната течност е със същото име, но това е което се предлага на пазара. Иначе течността се налива отдолу под колата, резервоарчето за течността се намира близо до резервоара за гориво има си тръбички не е сложно ама си трябва сервиз или канал.
Reply

#3
Здравей ,
Ами доколкото разбрах има много разновидности на тази течност , оригиналната е на някакви доста скъпи цени . Намерих тази JLM, 1 литър , която е за двигателите на пежо и ситроен , пише също че става и за волво оборудвани с HDI двигатели . Въпросът е каква точност може да се долее и какво ще стане при смесването , няма как да знам каква е слагана преди. Интересувам се тук дали някой е попадал в същата ситуация и е сменял/ доливал течност на този мотор - 2.0 d
Reply

#4
Това съобщение може да значи 100 неща. За да се види какъв точно е проблемът е необходима диагностика.
VOLVO XC90 D5 200hp
VOLVO XC90 D5 185hp
VOLVO XC60 D5 205hp
Reply

#5
Колега - написал съм код на грешката е 019 , не мисля че означава сто неща , на няколко места в гоогле и youtube показват , че е свързано с течността на DPF филтъра.
Reply

#6
Оригиналната течност е EOLYS 176. Вместимостта на казанчето е към 1,5л.! Небходимо е след наливане на новата течност да се ресетне брояча. Мисля че беше на интервал от 40 000км. Възможно е да имаш течност в казанчето, но да не се отчита правилно ако е клеясала буксата или не прави хубав контакт. Затова е най-добре да се провери. Сигурен ли си че DPF-а не е премахнат преди теб? На колко км е колата? Обикновено се запушват и трябва да се сменят на около 120 000- 160 000, но в Италия например не ги заменят, а ги премахват. Махат ги хардуерно, но софтуерно май не се справят много добре, защото на диагностика с VIDA излиза съобщение, че не може да засече нивото на течност в казанчето или нещо подобно беше и трябва да се долее течност, но като няма DPF реално няма нужда да се налива.
Reply

#7
Здравей , написал съм по горе - колата е на реални 142 к , ДПФ филтъра си е там и е проверяван - работи си нормално , наскоро му сменях и маркуч за нялягането . Оригиналната течснот е от порядъка на 200-300 лв доколкото виждам , разновидности и алтернативи на нея- много . Идеята ми е къде в софия да отида , където разбират и да извършат процедурата и да изчистят грешката . В Мото пфое слагат от най -скъпата течност която е над 200 лв и отделно още поне 100 само за труд и тн. В два сервиза , където принципно си карам колата ми отказаха да правят тази процедура , защото не са я извършвали никога и ми препоръчаха да търся сервиз, в който имат опит.
Reply

#8
В София виждам, че колегите ползват сервиз "B+3" , улица „Димитър Пешев“ 6 в Дружба. Отзивите са много добри за тях.
Reply

#9
Окей , ще опитам при тях - благодаря
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)