The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Смяна дросел клапи Волво S 60

#1
Привет на всички. Нов член съм и имам въпрос относно ремонт на дросел клапи на Волво S 60 2.4 163 к.с. Вчера, след едногодишно търсене, си купих невероятния S 60. Вкарах го за диагностика в МП Плевен. Благодаря им за проверката. Всичко по автомобила е на ниво освен неработещите клапи, при което двигателя работи със специфичен шум тип леко бумтене. Приемчиците ме посъветваха възможно най-скоро да се отстрани проблема, като изрично ме предупредиха да не ползвам услугите на гаражни сервизи. Обявиха ми цена за труд и части около 500 лв. Какво означава това и какви съпътстващи елементи се сменят освен клапите? Описвам подробно ситуацията защото смятам, че така е коректно. Ако може за мнения, препоръки и коментари. Благодаря.
Reply

#2
Честито за придобивката! Коя година е колата? Опасността идва единствено от лагеруващата бронзова втулка в задния край на оста на клапата - ако е много износена,може да се изхлузи и да падне в някой цилиндър,и после лошо! Кофтито е,че за да се свали смукателния колектор,се свалят и дюзите и по предписание на Волво сменят и тръбите за високо налягане,а те струват почти колкото клапите.Ако правиш ремонта в МП,кажи,че ще подпишеш да не ти сменят тръбите на твоя отговорност - няма никакъв риск да протечат от едно развиване. Дихтунгите на дюзите се сменят с нови,и лостчето към акутатора,но те са дребни суми.
Reply

#3
(04-17-2019, 09:05 PM)plajat Wrote: Привет на всички. Нов член съм и имам въпрос относно ремонт на дросел клапи на Волво S 60 2.4 163 к.с. Вчера, след едногодишно търсене, си купих невероятния S 60. Вкарах го за диагностика в МП Плевен. Благодаря им за проверката. Всичко по автомобила е на ниво освен неработещите клапи, при което двигателя работи със специфичен шум тип леко бумтене. Приемчиците ме посъветваха възможно най-скоро да се отстрани проблема, като изрично ме предупредиха да не ползвам услугите на гаражни сервизи. Обявиха ми цена за труд и части около 500 лв. Какво означава това и какви съпътстващи елементи се сменят освен клапите? Описвам подробно ситуацията защото смятам, че така е коректно. Ако може за мнения, препоръки и коментари. Благодаря.

Хммм... Коя година е колата?
Защото ако визираш вихрови клапи, стария D5(163hp) няма такива...
Reply

#4
2006 г.
Reply

#5
Това би трябвало да е 185hp.
Reply

#6
(04-24-2019, 01:43 PM)Tisho Wrote: Това би трябвало да е 185hp.

Има и 163. Същия като D5244T4,но софтуерно намален. То има и 130к.с. https://en.wikipedia.org/wiki/Volvo_D5_engine
Reply

#7
163 к.с.
Reply

#8
...колега я направо пусни VIN на колата за да я проверим
бай Вълчо си харчи, но като за "малка ГАЗ-ка" не е толкова страшно, а и ти пълни душата на MAX ...до тук толкова - цък >> [Image: 942505.png]
V8 is the Soundtrack of my Life !!!
Reply

#9
Какво е VIN, и как се пуска?
Reply

#10
VIN номер - Vehicle Identification Number
ex XC90
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)