The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Откъде мога да се закача за алтернатора?

#1
Става въпрос за S40. Откъде мога да се закача за + на алтернатора? От доста време ме глождеше факта, че при контакт, тръгваше радиото ми, обаче като запаля, пада напрежението на акумулатора и следователно радиото спира. И понеже е с Блутут, айде пак наново.
Затова взех идеята от нета, с 2 диода като logical OR gate, втора акумулаторна батерия. Обаче тя трябва да се зарежда от алтернатора, и ще я вържа с един 10 омов, 10 вата резистор.

E, аз вече го имплементирах това, но се закачих за 12-то волта на радиото, да зареждат батерията, но май няма да стане така. Имаше вариант и със суперкондензатор, но 12v, някой друг фарад, е над 100лв.
Reply

#2
Имам същият проблем. И преди след запалване се рестарираше HU, но беше някак приемливо. Сега след замяната му с андроидско устройство става малко по-бавно и е дразнещо. Не мога да му хвана цаката обаче кога точно се случва рестарта.

Изпратено от моят SM-N960F с помощта на Tapatalk
Reply

#3
Рестарта по принцип би трябвало да се случи като палиш, понеже за момент напрежението от акумулатора пада, после вече нали алтернатора тръгва и пак ти вади 12 волта, но през това време, навигацията спира.
Reply

#4
Мда, но какво е решението? Четох аа добавяне на кондензатори, но ми се струва малко сложно, при положение, че трябва да отварям пак, та и да сметна точно какви...

Изпратено от моят SM-N960F с помощта на Tapatalk
Reply

#5
Мисля, че точно с кондензатора ще е най-лесно дори. Само един компонент е, и ще служи андроида да не угасва докато запалиш. Но зависи и как Андроида решава да се пусне. Моето радио проверява първо дали съм на контакт, с включено табло(тоест II на ключа), и чак тогава тръгва. Прави това предполагам с някое логическо AND. Проверява за +Ignition и +Battery(това са пинове 4 и 7 на конектора за ток), тоест може да се наложи кондензатора да е вързан за двете, паралелно свързан във веригата.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)