The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 3 Vote(s) - 4.33 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Климатик V50 спира да работи

#1
Здравейте, 

От понеделник съм горд собственик на V50 T5 2004, което купих от автокъща и прилежно обслужих в сервиз, където заредих и климатика с фреон. Днес пътувам за Хърватска и по пътя климатика постоянно спира да работи, като не индикира че е изключен, просто не духа студено. Като го изключа и изчакам 5 мин, отново заработва за около 10 мин. Няма значение дали е на автоматичен или ръчен режим.
Не вярвам, че е въпрос на настройка или нещо, което мога да оправя сам, но все пак реших да си пробвам късмета във форума. Най-малкото ако препоръчате сервиз за климатика ще е от полза.

Благодаря, 
Даниел
Volvo V50 T5 AWD 2004
Reply

#2
Някой датчик може да прави проблеми. Щом тръгва и спира така.. Но само в сервиз могат да ти кажат със сигурност.
Reply

#3
Имам подобен проблем. Когато оставя вентилатора на 1 или 2 степен духа студено постояннно, но не може да охлади купето. Когато увелича вентилатора духа известно време докато изключо първия път компресора и след това компресора не тръгва.
Проверено е точното количество фреон 1кг за s80.
След изпразването и запълването на системата духаше доста време и пак по някое време спря и премина в предишния режим до първото тръгване.
След рестартиране на двигателя след известно време пак тръгва.
Мисля че има запушен някой възел, но ще ходя на майстор да установи и ще кажа.
Reply

#4
Съединителя на компресора вероятно е приключил.
Има един колега в форума занимаващ се с климатици - http://volvoclub-bg.com/forum/member.php...e&uid=2879
Той е наясно какво и как се ремонтира по климатиците на нашите коли. Smile
Reply

#5
(06-18-2019, 12:22 PM)Tisho Wrote: Съединителя на компресора вероятно е приключил.
Има един колега в форума занимаващ се с климатици - http://volvoclub-bg.com/forum/member.php...e&uid=2879
Той е наясно какво и как се ремонтира по климатиците на нашите коли. Smile

Проблема е отстранен, благодаря на Tisho за препоръката на сервиз, наистина там знаят какво правят! 
За информация при бензиновите мотори може да настъпят размествания при по-топло време, което спира работата на климатика. Отстранява се механично за малко време и пари.
Volvo V50 T5 AWD 2004
Reply

#6
Отстраних сам проблема.  След като премерих разстоянието между ролката на компресора и шайбата която се привлича от електромагнита (разстоянието което трябва да бъде прочетох от Vida е 0.3мм навсякъде, като може на едно място да е максимум 0.6мм за s80, 2.4 bifuel 140 коня) при мен разстоянието беше 0.7мм навсякъде. Това разстояние не може точно да се измери точно защото въртящата се шайба има вътрешно износване което луфтомера неможе да хване, така че при мен разстоянието е било повече. 
Сега за отстраняването :
1. Източих фреона. Това може и да не се прави, но тъй като питах разбирачи ми препоръчаха.
2. Свалих ремъка.
3. Отвих четирите болта с който се държи компресора за двигателя.
4. С леко преместване между двигателя и вентилатора отвих болта за шайбата която е свързана за ротора на компресора.
5. Със скоба свалих шайбата. (Има различни видове)
6. Между шайбата и вала има шайби с който се регулира въпросното разстояние, при мен бяха две едната беше 0.7мм, другата 0.1мм. Аз махнах тази която е 0.7мм.
7. В обратния ред сглобих нещата.
8. Понеже съм изтеглил фреона ми казаха да сменя и дехидратора разбирачите. Смених го понеже беше 20 лв nissens. Стария беше перфектен без запушване. Имах проблеми с О пръстените при смяната и все изпъскаше като го надуя до 15 бар. Сложих една паста за уплутнение и спря да изпуска.
9. Напълнихме го с 20мл масло за съответната система защото сложих стар фреон (мислех, че нещата няма да се оправят) при смяна на дехидратор трябва да се сложи 30мл масло.
10. Сложих 1кг стар фреон.
11. Пуснах климатика.  
Всичко е супер до морето.
Reply

#7
Здравейте,приятели. Имам Volvo v50 2010 1.8 бензин проблем с климатика!!! ПОМОЩ....Описания специалист ( http://volvoclub-bg.com/forum/member.php...e&uid=2879) по нашите климатици Георги се казва, пожела да оставя колата и ще видим какво може да направим.....Добре де ама аз искам да гледам без да преча и да се мотая в краката на майстора .... Отговорът е ..Ако искате ,или оставяте колата и си тръгвате или не мога да ви помогна !!!Поредната Талибания....не оставям колата без надзор по ред причини .! Помощ за сервиз!!! Проблемът е в някое от моторчетата ,а те са 4 .Едното дава грешна информация и останалите 3 и цялата система не работи правилно. Не мога да намеря читав сервиз ( хора разбиращи) да закачат ,да видат грешката и да раздвижат и поставят в правилната позиция моторчетата(който работят).Пипнаха ги ...затвориха ги и сега духаме ама на 5% .... П О М О Щ
Reply

#8
(06-18-2019, 12:22 PM)Tisho Wrote: Съединителя на компресора вероятно е приключил.
Има един колега в форума занимаващ се с климатици - http://volvoclub-bg.com/forum/member.php...e&uid=2879
Той е наясно какво и как се ремонтира по климатиците на нашите коли. Smile

Здравейте,
Може ли да помоля някаква друга форма за контакт с този човек, че линка не работи като че ли. Имам абсолютно същия проблем 
като на колегата по-горе (аз съм с XC70 2.5T) и ми се иска да я закарам при този човек, че не се траят софийските задръствания
в тая жега Smile 
Мерси предварително!
Reply

#9
Понеже има питания за сервиз мога да препоръчам това момче, казва се Веско и е изключително коректен и компетентен. Обаче чувам, че напоследък е доста затрупан с работа и едва ли ще може да ви погледне на момента, но записва час и няма проблем да гледате какво прави.
Volvo S80 II 2007 2.5T
Reply

#10
(07-04-2021, 10:04 AM)July666 Wrote: Понеже има питания за сервиз мога да препоръчам това момче, казва се Веско и е изключително коректен и компетентен. Обаче чувам, че напоследък е доста затрупан с работа и едва ли ще може да ви погледне на момента, но записва час и няма проблем да гледате какво прави.

Ще го пробвам идната седмица за когато може. После ще се върна тук с мнение и впечатление, благодаря колега!
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)