The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Съвет за S40 - първа генерация

#11
Колега, принципно Тишо е прав, на близо 20 години автомобил всичко може да се счупи, вечни коли няма. Ти пък казваш, че я взимаш от близък човек, който я е обслужвал редовно, което намалява рисковете значително. Това, което мога да кажа за модела S/V40 е, че ако е добре поддържана няма да имаш проблеми с окачване, спирачки, най-важното - носи на удари от други коли /три пъти ме удряха отзад и щерката нахендри една ибиза отпред/. По отношение на безопасност си е истинско ВОЛВО - чук от всякъде. Едва ли с това моторче ще харчи по 5/100, защото е слабичко за 1300 кила автомобил, но аз не съм чул и чел за някакви сериозни проблеми с бензинов двигател на тези серии.
Един съвет - влезни покарай колата, усети я и ще разбереш дали е твоят модел.
Успех
Volvo V 40 TD 98
Volvo S60 2.4D
Reply

#12
Моята я търкаляме вече 12 години, двете деца се учиха на нея да карат (и да целуват ?), бъшка жената ходи на работа с нея. Само дребни кахъри съм имал с нея, за колата говоря ?.
V40 2000г. 95кс Габрово
Reply

#13
(06-25-2019, 02:51 PM)TAIF Wrote: Здравейте, надявам се бъдещи колеги!
Ще започна така, винагаи съм искал Волво Heart . Дори когато бях на 18 и взех книжка исках такава кола. Всичките ми авери, тогава ме подиграваха, че била "чичарска" и т.н. до този момент няколко пъти ми се разминава покупка на такъв автомобил, но сега съм по-близко от всякога. Ситуацията е такава, мога да закупя S40 първа генерация. Колата е купувана от мой близък през далечната 2001 година чисто нова и е доста гледана. Към момента е на 170 000 км напълно реални километри и с пълна сервизна история.
Автомобилът е с бензинов двигател 1.6 (105 к.с.). За съжаление това което срещам, като мнения и отзиви може да бъде синтезирано до (Остави я тази Каризма сглобявана в Холандия, много скъпа поддръжка, троши се, няма части, гори много, не върви) Общо взето все минуси! Тук се надявам някой да каже и позитивите Big Grin 

Много искам и най-накрая да си купя Волво (вярно V70 или XC70) все пак вече съм чичко Tongue
Имам и две малки деца и ме съмнява, че ще събирам целият универсал в колата.
Ще се радвам ако някой ми даде всякаква информация и станем колеги скоро.

п.с. Има ли шанс колата да е без изофикс?
Здравей! Карам абсолютно същата кола 1.6 - 105 магарета, вече 8 години.За това време съм наливал само бензин и масло за обслужване.Смених 2 шарнира, дискове и едно реле на мигачите, и яко газ!
Взимай смело, колата е супер за дълъг път.Можеше да има една 6-та скорост ама дреме ти, пак си переш със 130-40 без да ти кънтят ушаците.Мотора си е чисто Волво , скоростите са Рено.Плюса при тебе е че, си е на реалните километри и в момента си е една 18 годишна разработена абитуриентка Big Grin взимай смело, за въпроси пиши на лично, даже имаме и група на собствениците на този модел във Фейсбук! Поздрави!
Sweden style , by momcho00
____________________________________________________________________________
Клубна карта №:00389
[Image: ab271105.gif]
пазлы trefl
Reply

#14
И все пак да Ви кажа какво се случи след едноседмичен тест на колата :-) Както и очаквах седанът не е за мен :-( тясно е, и ако събера детската количката, друго не влиза...и обратно. Абе много ме е яд! Колата за мен върви много приятно и ако не я взимаш за състезания е добра.
Иначе, комфортна за дълъг път (особено с темпомата) и доста добре обезшумена, вози стегнато. Разхода който постигнах 70/30(в полза на извънградско) е малко над 8, което може би е мааалко повечко, но приемливо. Та като цяло автомобилът ми харесва и ако беше във версия комби, щеше вече да е моя. Засега колата остава при мен да и се радвам, но няма да я взимам. Ще продължавам да си мечтая за V70 или XC 70, 90 и така и този път ще се размина с VOLVO
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)