The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V50 Странно устройство, включено във OBD буксата

#1
Здравейте колеги! От няколко седмици съм горд собственик на Волво V50 2009г., 2.4 бензин. Закарах я да я газифицирам и майстора като я разглабя и се натъкна на един кабел, включен в обд буксата и тръгва нагоре зад волана и влиза в една квадратна кутия с червен светодиод,който мига постоянно. Някой има ли идея какво е това устройство? Кабела е плосък,подобен на лентов. Кутийката има хартиен стикер на който пише внимание ако се скъса, гаранцията отпада.
Reply

#2
Аларма?
Reply

#3
Нямам никаква идея Huh
Reply

#4
Снимай го, освен етикет не пипай други има ли?
Reply

#5
        Ами няма друг етикет. Поне от тази гледна точка не се вижда нищо. Ето това е кабела с конектора ,който е включен в обд-то
Reply

#6
Не ми е силен немския ама това не е ли някакъв адаптор или удължител?
ex XC90
Reply

#7
Не е адаптор. Тази букса е включена в обд-то и този кабел отива зад кормилото и влиза в една черна квадратна кутийка със червен светодиод, който мига , когато е включена тази букса
Reply

#8
Това което си снимал е удължител. А черната кутийка за която говориш е някакво устройство най-вероятно аларма или имобилайзер. Снимай го да го видим.
ex XC90
Reply

#9
Скоро разглобявах централната конзола на моята талига и намерих нещо подобно. Още като купих колата видях, че на конзолата има монтиран допълнителен конектор за някакво устройство, но така и не си направих трудът да ровичкам и да гадая какво може да е било то. При сегашното ми разглобяване проследих кабела от конектора и стигнах до черна кутия от която излиза друг кабел за включване в OBD буксата, но той не беше включен а старателно намотан и подпъхнат под мокета. Предполагам, че предишния собственик си е монтирал допълнителен модул за защита а автоджамбазите са го премахнали.
V40 2000г. 95кс Габрово
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)