Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ключ за запалване
#1
Здравейте колеги, 
Колата ми е V50, 2.0D, 2007. Внезапно след спиране за кратък престой ми умря единия от пластмасовите ключове за палене на колата. С този ключ колата може да се отключва и заключва, но когато го вкарам в гнездото на контактния ключ на екрана на таблото ми изписва "KEY ERROR" и колата не пали. Първото нещо което направих беше да сменя батерията, същият ефект. Добре, че кола я купих с два ключа и сега карам с втория. Въпроса ми е някой имал ли е подобен проблем и каква е процедурата за програмиране на ключове. Тези ключове подлежат ли на ремонт. Може  ли повредения ключ да го изтрия и да го програмирам наново. Може ли да се програмира ключ от друга кола, имам предвид ако купя втора употреба. Предварително благодаря !
Цитирай
Thanks given by:
#2
Ако няма повреда в ключа, може да се препрограмира. Ако има повреда трябва тя да се отстрани и след това да се види дали има нужда от препрограмиране. Ако имаш достъп до фейсбук виж страницата на Volvo Tune Line. Свържи се с Николай, той може да ти поправи ключа.
Цитирай
Thanks given by:
#3
Ако се е повредило RFID-то на ключа няма какво да се направи освен ново, но според мен колата е забравила ключа по някаква причина.
Върви при Ники, ще ти го оправи.
Цитирай
Thanks given by:
#4
Здравейте, как мога да намеря контакт на този Николай. Благодаря ви за отговорите!
Цитирай
Thanks given by:
#5
Привет, Както написа колегата по-горе - можете да се свържете чрез страницата му във фейсбук - https://www.facebook.com/pg/VOLVO-Tune-L...e_internal
Цитирай
Thanks given by:
#6
Това е профилът му във форума. Може да му изпратите съобщение: http://volvoclub-bg.com/forum/member.php...e&uid=7412
Цитирай
Thanks given by:
#7
Здравейте колеги, просто искам да кажа че не съм очарован от Volvo Tune Line. След като се разбра, че съм в чужбина и не мога да им изпратя и двата ключа плюс бушонния блок защото оставам без кола ми отказаха всякаква помощ и дори не ми отговориха на въпросите. Имах подобен проблем с предишната си кола и там ефекта в друг сервиз беше, че ми казаха доста надута цена за ремонт. За съжаление когато се разбере, че живеем в чужбина се получават тези две крайности. Или ти надуват цената или като не могат да ти вземат някакви пари ти отказват.
Благодаря на тези колеги, които се отзоваха. Явно пак ще се спасяваме поединично. 

Поздрави и безаварийно шофиране!
Цитирай
Thanks given by:
#8
А там, където си майстори няма ли ? Да не излезе сега, че ги защитавам "Tune Line", не съм ползвал услугите им до момента. Но по написаното по-горе от теб излиза, че ти не искаш да пратиш нужните части за отстраняване на проблема. Представителство на волво няма ли някъде около теб ?
Цитирай
Thanks given by:
#9
Както вече споменах аз нямам друга кола, а изпращането и връщането на ключовете и бушонния блок до България ще отнеме вероятно повече от една седмица. Ако някой е живял някога в чужбина и трябва да пътува по 100 км на ден за работа знае какво е да останеш и ден без кола.
Не  искам да се заяждам с когото и било. Просто споделям  мнението си.
Да, и тук има сервизи и сервизи които ти одират кожата и си фабрикуват дефекти. А въпроса който ги попитах беше ключа,който отключва и заключва само колата тотално ли е повреден или може да се препрогамира. Дори не ми беше отговорено колко би излязъл евентуален ремонт и не е ли по-евтино да купя нов ключ и да се програмира на колата. Така или иначе сега си карам колата с втория ключ. С това мисля, че тази тема е приключила.
Пожелавам на всички безаварийно шофиране!
Цитирай
Thanks given by:


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)