Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Volvo 850 Седан 103Kw автоматик 1994г.
#1
Здравейте,
Новак съм към марката Volvo, но винаги съм я уважавал. Любител шофьор съм от 29год. Много ми хареса една класика на 25 год. Volvo 850 Седан 103Kw автоматик 1994г. Ще Ви бъда благодарен за мнения и становища. Благодаря предварително.
Цитирай
Thanks given by:
#2
Колега и на мене много ми харесва. Много хубава кола не само за времето, а дори и сега, въпреки че SUV са най-желаната кола.
Най-напред ако искаш 850 което да те кефи, гледай да е турбо Т5 2,5 литра от 1997.
1997 е последната година за 850 и колите са най-изпипани. Ако намериш запазен добре гледан екземпляр на 200-250 000 км вземай без да се замисляш. Седалките са едни от най-удобните въобще сравнени дори и със съвременни автомобили. Удобството на седалките на този автомобил е същото като на съвременни скъпи автомобили. Интериора в купето и направен като на състезателна кола, или по-точно има доста мотиви. Например отварянето на вратите, разположението на копчетата  - всичко е на централната конзола и нищо по вратите. На мене ми липсва този дизайн много. Няма поставка за чаша, но има пепелник.
Обслужването е просто. Механиката по колата е много добра и лесна за обслужване. Има електроника но е нищо сравнено със съвременните автомобили. Като се счупи неяо само махаш и слагаш, няма суфтуери или други подобни. Има си бордова диагнстика и може да четеш всички кодове без уред. Проста работа. Всичко трябва по двигатела ако се сменя да е оригинално, иначе не държи. Мотора вдига високи температури и ако е нещо менташко не държи. Например за цилиндровата глава е нормално да достига 105 градуса. Не съм ги мерил - чел съм. Скоростната кутип е автоматик. Аз ти препоръчвам ръчка на тази кола. Ръчната в комбинация с Т5 двигатела ще прави много съвременни автомобили смешни. Автоматика не е много удачен за тази кола в комбинация с мощен мотор.
С други думи ако ти се занимава колега ще се кефиш много, но според мен 1997 T5 двигател с ръчна скоростна кутия. Може и да е комби за по-повече функционалност.
Поздрави

ПП ако колата от 1994 е запазена и на малко километри и на много добра цена вземай, но автоматика може да ти излезе скъпо.
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Цитирай
Thanks given by:
#3
Благодаря. Да автоматика ме притеснява. Автомобила е на 250-280 000. Върви много добре. Просто надживя собственика си.
Цитирай
Thanks given by:
#4
Какъв цвят е колата и от коя страна е волана?
Всичко е възможно!
[Изображение: ab237368.gif]
раскрутка сайтов
Цитирай
Thanks given by:
#5
Цвета не прави колата. Ляв волан.
Цитирай
Thanks given by:
#6
        Моята има поставки за чаши в подлакътника she4ef.
VOLVO 850 GLT 2.0Turbo avtomatik 1996g.
Цитирай
Thanks given by:


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)