Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Трудно палене от първия път
#21
Продължавам с размислите по този проблем. Тъй като джипа е с газов инжекцион, бензин се зарежда сравнително рядко /приблизително веднъж на 2 месеца/. Направи ми впечатление, че когато заредя „свеж“ бензин започва да пали по лесно. Струва ми се, че посочения проблем започва да се появява, когато бензина вече е позастарял и нивото му е спаднало.
Та си мисля дали пък точно от стар бензин не идва дискутирания казус. Вероятно се получава конденз, вода и т.н. Всъщност подобно нещо ми се е случвало и с един предишен автомобил. Като поостарееше бензина и трудно палеше, а и не работеше добре колата.
Цитирай
Thanks given by:
#22
Здравей колега на 99% съм сигурен,че проблема ти идва от изпарителя.
Цитирай
Thanks given by:
#23
Във ВИДА би трябвало някъде в живите данни да има стойности в % на нещо наречено LTFT (long term fuel trim). Може ли някой от колегите, който има проблем с паленето да види какъв процент дава при него?
Volvo S60 D5 - D5244 T - 2004
Цитирай
Thanks given by:
#24
Big Grin 
И аз имам същия проблем на 2.5Т XC90. От първия път или не пали, или няколко сегунди работи на 3 4 цилиндъра. 
Испарителя го смених и няма подобрение. Сега мисля да пробвам да сменя горивния филтър и да видя дали ще има подобрение. Ако и това не помогне, се насочвам към дебитомера или горивна помпа.   Huh
Цитирай
Thanks given by:
#25
Цитат:И аз имам същия проблем на 2.5Т XC90. От първия път или не пали, или няколко сегунди работи на 3 4 цилиндъра. 

Испарителя го смених и няма подобрение. Сега мисля да пробвам да сменя горивния филтър и да видя дали ще има подобрение. Ако и това не помогне, се насочвам към дебитомера или горивна помпа.   [Изображение: huh.png]

Преди да се впуснеш в разните му там приключения, извади сензора за въртене на коляновия вал (намира се между двигателя и скоростната кутия, където е маховика). Като го извадиш почисти всички електрически контакти хубаво до блясък и пак го закачи. Процедурата е лесна и не отнема време - 30-40 мин най-много. 
Поздрави
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Цитирай
Thanks given by:
#26
Колеги мисля че най после разреших проблема. След като на диагностика не ми засече никакъв проблем, след това смених горивния филтър и пак никакъв ефект, в края на миналата седмица решиш да отида при газаджия. Оставих му джипа сутринта и след някалко часа човека се обади и каза че вече всичко е ОК. Вече 5-6 дена карам и засега наистина нямам никакви проблеми с паленето. До колкото разбрах от някъде влизал въздух и заради това се получавал проблема. Може и нещо да ми е спестил като информация, но важното е че всичко е както трябва.
Цитирай
Thanks given by:
#27
Поздравления, колега. Чудесно е, че си решил проблема и то преди зимата Wink
Цитирай
Thanks given by:
#28
Така е колега. И искам специално да обърна внимание на други колеги с подобен проблем и с газови уредби, че едно от първите неща, които трябва да направят е да отидат при читав газаджия. Оказва се, че много често се случва проблема да идва точно от газовата.
Цитирай
Thanks given by:


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)