Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблем с автоматика на хц70.
#1
Здравейте колеги от два дена имам хц 70 2003 2.5 Т и имам проблем,като покарам повече в града почват да ритат скоростите.Докато е студена няма проблем и си мисля че ритат само на 1 ва 2 ра и 3та. на дълъг път няма проблеми от 4 та към 5 та.Та ще ви бъда благодарен ако споделите има ли такива други случай.Вече поръчах масло за кутията ще направя и промивка разбира се.Четох много добри отзиви за добавка на Хадо за автоматици и смятам да я пробвам.Благодаря предварително и поздрави.
Цитирай
Thanks given by:
#2
(11-04-2019, 12:19 PM)Никола Райков написа: Здравейте колеги от два дена имам хц 70 2003 2.5 Т и имам проблем,като покарам повече в града почват да ритат скоростите.Докато е студена няма проблем и си мисля че ритат само на 1 ва 2 ра и 3та. на дълъг път няма проблеми от 4 та към 5 та.Та ще ви бъда благодарен ако споделите има ли такива други случай.Вече поръчах масло за кутията ще направя и промивка разбира се.Четох много добри отзиви за добавка на Хадо за автоматици и смятам да я пробвам.Благодаря предварително и поздрави.
Чудя се, кое ли е по правилно да честитя новата придобивка или предстоящия ремонт на скоростната кутия? Smile

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Цитирай
Thanks given by:
#3
Big Grin 
Надявам се първото колега  Smile Smile
Цитирай
Thanks given by:
#4
Мммм, то първото честитене не отменя второто..  Undecided 

Без да се отворят скоростите няма как да се знае категорично дали има пакети за смяна или само нов мозък ще оправи работата. Със сигурност зависи и колко време е карана ритаща. Аз като заклет скептик обаче се съмнявам да минеш само с мозък.

Но да.. колкото повече я караш така, толкова повече неща ще се дочупят, така че те съветвам да я отремонтираш колкото се може по-скоро.
4.4.. there is no replacement for displacement!
Цитирай
Thanks given by:
#5
Привет колега, прегледай тази тема ако не си, може да ти е от полза, както с обща информация, така и с някои съвети за сервизи и масла и тн - http://volvoclub-bg.com/forum/showthread.php?tid=8781
Иначе, дано не те обезкуража - старата ми В70-ка 2001 набор, имаше проблем точно, както го описваш и се оправи едва след смяна на хидротрансформатора. Но пък след това ѝ навъртях над 40к км и не съм имал проблеми с АСК-то.
Цитирай
Thanks given by:
#6
Никола, какво значи рита?
Не разбирай въпроса ми погрешно, какво ритане е - като удар когато отпуснеш газта, като малко прескачане ли се чувства. Много е специфично всичко и трябва да си точен в описанието.
Старото ми 850 от 1993 с гаден автоматик, който бива подобрен в модела от 1994 риташе. Сваляше предавката като карам 40км/ч с удар. Така си и изкарва вече 150 000км. Още върви - един колега я кара. 5 скоростния автоматик на ХС90-то си приритва тук там със същите симптоми. Така е вече 70 000км. На всички маслото на скоростите съм го сменял няколко пъти.
Ай сега кажи как точно рита.
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Цитирай
Thanks given by:
#7
Колега Smile под ритане имам в предвид лашкана като със удар не винаги е така но да понякога има като удар при превключване,на наколко пъти по рядко като чели пребуксува и тогава превключва,при превлючване на място от паркинг на задна но само като е след 15 км градско каране да речем лашка докато като е студена колата няма такова нещо.Общо взето е това.Оня ден след доста каране в града я закачихме с Делхи влязохме в кутията и имаше грешка неправилно превключване на предавките или нещо такова.
Цитирай
Thanks given by:
#8
А четохте ли колата преди да я купиш? Любопитно ми е дали не сте я чели или просто грешките са били старателно изтрити.
4.4.. there is no replacement for displacement!
Цитирай
Thanks given by:
#9
E щом има записана грешка, а нещата които описваш с буксуването е кофти. Върви при хора които разбират.
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Цитирай
Thanks given by:


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)