Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Каране без антифриз
#1
Здравейте колеги, карам v40 2001г. 1,9 дизел и наскоро реших да отворя казанчето на антифриза и установих, че е доста под минимума. Отвън нивото изглежда нормално, но явно се е образувала някаква утайка и заблуждава. Не знам кога нивото му е спаднало толкова и колко време съм карал с почти 0 антифриз, понеже не бях отварял казанчето отдавна. Но интересното е, че индикаторът за температурата винаги е стоял посредата, т.е. винаги е отчитал нормална работна температура. Как се получава това и къде е разположен сензорът за температурата на антифриза? Ако е в казанчето за антифриз, възможно ли е да дава лъжливли показания, когато нивото му е ниско? И втори въпрос - тези коли нямат ли датчик за ниско ниво на антифриза, защото никаква лампа не ми светна на таблото?
Цитирай
Thanks given by:
#2
Аз не разбрах точно...какво е нивото всъщнот на антифриза? Ясно, че има утайка или подобно, която заблуждава, но има ли някакъв антифриз в казанчето? Това “почти 0 антифриз” означава, че няма изобщо, или просто нивото на антифриза е почти нула в казанчето?
А казанчето всъщност е разширителен съд, който служи да обира промените в обема на излишъка от антифриза, който се намира в т.нареченото казанче. Тоест, ако си имал поти 0 антифриз в казанчето - това означава, че си карал с почти 0 излишен антифриз, а не че си карал без антифриз Smile
Относно температурните датчици, няколко са, но в казанчето мисля че на твоя модел автомобил няма. Там има само за нивото на антифриза, но при теб явно не работи, или пък се правиш, че не виждаш съобщенията по таблото Tongue

Дано съм бил полезен.

Поздрави!
Явор
(ex) 2013 - 2017/ Volvo XC70, D5, 2007
(ex) 2016 - 2018/ Audi A4 1.8T Quattro, 1999
2011 - present/ Volvo S80, 2.0T, 1999
2017 - present/ Audi A8 4.2 Quattro, 2005
2017 - present/ Mini One, 2017
Цитирай
Thanks given by: yankov1
#3
Благодаря за отговора! Имаше малко останал антифриз на дъното на казанчето, но под минимума. Smile
Цитирай
Thanks given by:
#4
Няма датчик за количество, имал съм случай със същия двигател v40 да остана без - в движение на скорост не я вдигна, всичко се беше изпарило, защото след доливане, капачката се оказа зарязана на кората.
Цитирай
Thanks given by:


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)