The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Надраха ми колата

#1
Здравейте!
Няма да се оплаквам, защото е ясно, че съм бясна.
Освен пребоядисване има ли друг ефективен начин да се заличат следи от надрано (вероятно с пирон) по цялата дължина на автомобила, от двете страни?
Релефно е, до ламарината са драли...


Attached Files Thumbnail(s)
       
Reply

#2
Има едни маркери за тази цел, продават се в магазините за автобои, виждал съм ги и в Кауфланд и железариите. Цветовете са близки до този на колата, а след като температурите навън станат над 20 може да се пастира колата и почти да не си личи. За мен си заслужава, вместо да се боядисва колата ( мое мнение).
Всичко е възможно!
[Image: ab237368.gif]
раскрутка сайтов
Reply

#3
(03-26-2020, 05:57 AM)le4ko Wrote: Има едни маркери за тази цел, продават се в магазините за автобои, виждал съм ги и в Кауфланд и железариите. Цветовете са близки до този на колата, а след като температурите навън станат над 20 може да се пастира колата и почти да не си личи. За мен си заслужава, вместо да се боядисва колата ( мое мнение).
При нея няма да има ефект много е дълбоко така като гледам Sad само боя ще го оправи Sad
[Image: ab283212.gif]

Volvo For Life - Keep Walking
Reply

#4
(03-26-2020, 06:28 AM)s0urce Wrote: При нея няма да има ефект много е дълбоко така като гледам Sad само боя ще го оправи Sad
И аз така мисля... Без боя няма да мине! И после веднага КАСКО!!!
TO DARE IS TO DO

Volvo XC90, D5 240 hp, R-Design, Polestar, 04.2017
Volvo 960, 2.9i 204 hp, GLE, AT, 10.1992
Reply

#5
Аз си бях измайсторил собственоръчно подобна драскотина на XC-то.
Паркирам и паркирам, с леко натисната спирачка, започва да се чува стържещ звук като от спирачки.
Чудейки се какво им става на тези спирачки си допаркирах и.... Кофа за боклук от тези кръглите тип гюм, която не съобразих, че е прекалено близо с някой от ръбовете беше разкрасила задна дясна врата.
Заведох щетата при застрахователя, и купих един такъв маркер от Бриколаж. Отначало си личеше къде е драскотината, но след 3-4 автомивки почти не вижда, за да я видя се налага да я търся отблизо.
Reply

#6
Има начин да се скрият до такава степен, че да не се забелязва от дистанция, но без боя не става като хората. Варианта е купува се боя същия цвят, минава се с подобен фин инструмент на тези маркери по цялата дължина на драскотините, след което се пастира и полира. Забелязва се, но много много по-малко, казвам от опит, предната ми кола цялата беше надрана с пирон, по абсолютно същия начин от край до край, имах каско, за 8 детайла ми изплатиха 1200 лева, но реших, че цялостно боядисване не си заслужава и предприех горните стъпки.
Reply

#7
Благодаря за идеите!
Мисля да пробвам с маркер. Ще споделя.
Reply

#8
Гнидите са навсякъде дори и в Канада има такива. Хванаха едно такова образование което беше напукало гумите на 20 коли в Северен Ванкувър.
По темата:
Прокарай си нокътя напречно на драскотината, за да усетиш дали има изпъкване някакво. Принципно при мене когато се случи едно такова нещо при среща със стълб на работа и одрах пасажерската врата направих следното - купих реноватор за боя (Paint Renovator) това е леко абразивна паста. Първо с нея, след това купих от дилъра боя, която е същата като на колата и запълних драскотините. След това полирах. Личи си, но от хеликоптер нищо не се вижда. Голяма играчка е. Според мен питай реномиран бояджия какво може да се направи. Иначе казано, съветвам те да минеш по главния път, първо върви при бояджия, човек който наистина разбира и виж какви са опциите. Пълно пребоядисване е най-последното и радикално нещо. Накрая когото се изчерпят опциите се оправяй сама. Колегите правилно те съветват. Наистина изчакай да се стопли. Долния слой е епоксиден и е доста твърд, вероятно не са достигнали ламарината. Блести ли отдолу метала или е мръсно бяло.
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)