Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Надраха ми колата
#1
Здравейте!
Няма да се оплаквам, защото е ясно, че съм бясна.
Освен пребоядисване има ли друг ефективен начин да се заличат следи от надрано (вероятно с пирон) по цялата дължина на автомобила, от двете страни?
Релефно е, до ламарината са драли...


Прикачени файлове Миниатюри
       
Цитирай
Thanks given by:
#2
Има едни маркери за тази цел, продават се в магазините за автобои, виждал съм ги и в Кауфланд и железариите. Цветовете са близки до този на колата, а след като температурите навън станат над 20 може да се пастира колата и почти да не си личи. За мен си заслужава, вместо да се боядисва колата ( мое мнение).
Всичко е възможно!
[Изображение: ab237368.gif]
раскрутка сайтов
Цитирай
Thanks given by:
#3
(03-26-2020, 05:57 AM)le4ko написа: Има едни маркери за тази цел, продават се в магазините за автобои, виждал съм ги и в Кауфланд и железариите. Цветовете са близки до този на колата, а след като температурите навън станат над 20 може да се пастира колата и почти да не си личи. За мен си заслужава, вместо да се боядисва колата ( мое мнение).
При нея няма да има ефект много е дълбоко така като гледам Sad само боя ще го оправи Sad
[Изображение: ab283212.gif]

Volvo For Life - Keep Walking
Цитирай
Thanks given by:
#4
(03-26-2020, 06:28 AM)s0urce написа: При нея няма да има ефект много е дълбоко така като гледам Sad само боя ще го оправи Sad
И аз така мисля... Без боя няма да мине! И после веднага КАСКО!!!
TO DARE IS TO DO

Volvo XC90, D5 240 hp, R-Design, Polestar, 04.2017
Volvo 960, 2.9i 204 hp, GLE, AT, 10.1992
Цитирай
Thanks given by:
#5
Аз си бях измайсторил собственоръчно подобна драскотина на XC-то.
Паркирам и паркирам, с леко натисната спирачка, започва да се чува стържещ звук като от спирачки.
Чудейки се какво им става на тези спирачки си допаркирах и.... Кофа за боклук от тези кръглите тип гюм, която не съобразих, че е прекалено близо с някой от ръбовете беше разкрасила задна дясна врата.
Заведох щетата при застрахователя, и купих един такъв маркер от Бриколаж. Отначало си личеше къде е драскотината, но след 3-4 автомивки почти не вижда, за да я видя се налага да я търся отблизо.
Цитирай
Thanks given by:
#6
Има начин да се скрият до такава степен, че да не се забелязва от дистанция, но без боя не става като хората. Варианта е купува се боя същия цвят, минава се с подобен фин инструмент на тези маркери по цялата дължина на драскотините, след което се пастира и полира. Забелязва се, но много много по-малко, казвам от опит, предната ми кола цялата беше надрана с пирон, по абсолютно същия начин от край до край, имах каско, за 8 детайла ми изплатиха 1200 лева, но реших, че цялостно боядисване не си заслужава и предприех горните стъпки.
Цитирай
Thanks given by:
#7
Благодаря за идеите!
Мисля да пробвам с маркер. Ще споделя.
Цитирай
Thanks given by: s0urce


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)