The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Мнения и препоръки дизел или бензин

#1
Здравейте колеги, много ми харесват ХС90-ките и принципно съм се насочил къ дизела 2014 година, но понеже за тези 19-20 години в които имам книжка съм имал само бензини V8, четири цилиндрови и с турбина, та се чудя дали да не си взема ХС90 V8? Какво ще кажете, като цяло ще се кара предимно на дълго колата а и разхода не ме притеснява много като цяло! Въпроса е дали е здрава колата като цяло да не ме оставя на пътя, скоростната кутия как е, моля собствениците на такива дизелови и бензинови да напишат мнение, на колко км са им колите ок колко време ги карат и какви приблеми са имали ,ако са имали разбира се? Всяко обективно мнение ще ми бъде полезно! Благодаря предварително Smile
Reply

#2
Карам бензиново S80 вече три години. Както бях чел и преди по западните форуми - този мотор може да бъде гътнат само от катастрофа или ако му сипеш нафта вместо бензин (последното не е мн сигурно Smile )

До сега да чукан на дърво с мотора нямам никакви драми, с изключение ан един датчик за налягане на горивото, който го взех от Ибей за под 100 лв. вместо от МП за 350. Скоростната кутия е шестстепенна Айсин и е била поддържана много вниматено от стария собственик, същото правя е аз - на 30 000 км. доливане на масло с източване (без цялостна промивка, че била противоречива).

За тези години не като да не съм я водил на ремонти, но те бяха по агрегатите около мотора - смяна на хидравлична помпа (един от детските проблеми на S80 е това място) ремонт на алтернатор, смяна на компресор климатроник.

Иначе като екстра съм подменил крайната генерация и сега звука е като на ... V8 Smile
Този мотор ще става все по-рядък и виждам в немското мобиле как му се качва цената (вместо да спада) така че ако имаш средствата си ти!
4х4 Халдекса до момента не ме е подвеждал като прилежно сменям през година маслото на раздатката и халдекса.
The Easy Driver
MOSKVICH 426 combi - 1968 - ex
SEAT TOLEDO/1.6 m.i - 1993 - ex
VOLVO S40/1.8 i - 1996 - ex
VOLVO V70 D5 - 2003 - ex
VOLVO S80 V8 - 2006 - now
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)