The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 1 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Volvo XC70 P3 2012

#1
Здравейте колеги,

Винаги съм искал Volvo XC70. Исках от старите (2007-2008), но много трудно се намира запазена такава. Сега попаднах на една обява за такава която е учудващо евтина в сравнение с останалите, но е много нова: Фаза 3, 2012та (реално е на 8 години но за БГ това си е ново Wink )

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?ac...3588761145

Над бюджета ми е, но пък изглежда страхотно. Наистина много запазена.

Въпросът ми е можете ли да ми кажете какво да очаквам като поддръжка и ремонт ? Доколкото четох и чух имат проблеми със скоростната кутия. 

Тази специално е с почти нови гуми .. нот с Дот от 2015та и на учудващо малко километри. Което също е подозрително.

VIN: YV1BZ8256C1123638

Търсих VIN-a но не намерих нищо смислено понеже е и на учудващо малко километри. Ако може някой да даде идея къде мога да го проверя. Колата е внос от Италия.

Също така багажника се отваря на .. 80% (вижда се от видеото). Останалите 20 трябва да му се помогне. Прибира се окей. Може ли някой да ми каже горе-долу какво мога да искам като коментар на цената и колко би струвал ремонта на такова нещо (предполагам амортисьорите са за смяна ...) 

Има лека пукнатина (няколко милиметра) по ръба на бронята под левия фар и бронята седи малко издадено, което на мен ми говори за удар, макар и лек.

Благодаря предварително за отговорите.
Reply

#2
Наистина изглежда чуденсно, но пък на повечето обяви снимките изглеждат така, а на място - шок и ужас! Разходи се да я видиш Smile
Скоростната кутия, предполагам, е като моята Aisin Warnee AWTF-80SC, и си няма никакви особени болежки. Само си иска смяна на масълце по разписание. Но това важи за почти всички агрегати по автомобилите.
Относно багажника - не видях подобна снимка, но ще ти кажа от собствен опит. Повдигачите на моята 60-ятка също са уморени, веднъж вдигат сами, друг път трябва доста да им помагам с ръка, за да вдигнат 5-та врата. Достигайки обаче до горното ниво не успяват да задържат вратата и тя пропада надолу с въпросните 20% от хода.
КАто резервна част двата повдигача ще ми струват около 1000 лева, за това ще отлагам смяната до последният момент. Тази информация може да ти помогне лесно да водиш преговори за сваляне на цената с 1к лева.

П.П. На малките километри пробег не се чуди толкова. Ако е била в богато семейство 2-ра или 3-та кола е твърде възможно да са толкова. А ако са връщани, при това състояние на колата, то скритият пробег е най-много х2, т.е. 250-260к.

П.П.2. VIN-а можеш да го провериш срещу заплащане в редица сайтове, гугълни по въпроса.

Успех! И да се похвалиш. Няма да съжаляваш с избора!
[Image: volvo-xc-60-r-design-d5-awd_medium.png][Image: citroen-c3-picasso_medium.png]
[Image: opel-movano-3500_medium.png]
Reply

#3
(05-23-2020, 05:19 PM)Ekid Wrote: нот с Дот от 2015та и 
"Нови" гуми с ДОТ 2015?!?!?! Абе човек, ти с какви галоши си караш колата?
5-годишни гуми са за кофата! Хайде, ако са летни .... може още една година да се потъркалят, ако са с дълбок грайфер,  но ако са зимни ....
Reply

#4
Човека каза че са "почти нови гуми .. нот с Дот от 2015та", т.е. противоречиво е и се опитва да си направи извод за това че е карана малко през последните 5 години. Мисля че е трудно да съдиш по това, все пак може и да са сменени. Автоджамбазите вадят и кътните зъби ако могат да продадат нещо отделно.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)