Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Колата тресе по време на движение
#1
Здравейте, имам Волво S60 2009 година D5, бензин 2,4 автоматик. По време на движение през неопределен интервал от време колата започва да се тресе цялата за около 20 -30 секунди и после спира. Прави го и през 20 и през 200 км, няма закономерност. На диагностика на двигателя нищо не показва. Това, което съм правил напоследък са смяна на дискове и накладки, и свещи. Не мога да определя дали е механичен проблем или нещо по двигателя. Някакви идеи?
Цитирай
Thanks given by:
#2
Ако не е от полуоски, не е от тампон, не е свещи/бобини ,не е свързано със спиране, нямаш проблеми с раздатка, или халдекс, и се случва например при лек байр, с малко газ - хидротрансформатор. В момент на подаване на повече газ, би трябвало да спира, така ли е? Също така колата трябва да е загряла, за да го прави, ако е горното. При мен симптомите бяха такива, усещах тресенето в цялата кола, седалка, педал на газта, и така.
Цитирай
Thanks given by:
#3
Ами, не. Не се решава проблема с подаване на газ. По скоро ми се струва, че като стане и подам газ сякаш е позагубила мощност.  Ако е механичен проблем би трябвало постоянно да го прави при определени условия.
Наближават ми километрите за смяна на маслото на скоростанта кутия. Чудя се дали няма общо с него и филтъра.
Цитирай
Thanks given by:
#4
(06-25-2020, 02:41 PM)Ivelin77 написа: Здравейте, имам Волво S60 2009 година D5, бензин 2,4 автоматик. По време на движение през неопределен интервал от време колата започва да се тресе цялата за около 20 -30 секунди и после спира. Прави го и през 20 и през 200 км, няма закономерност. На диагностика на двигателя нищо не показва. Това, което съм правил напоследък са смяна на дискове и накладки, и свещи. Не мога да определя дали е механичен проблем или нещо по двигателя. Някакви идеи?
Висящият лагер на кардана.
Ако е 4х4.
[Изображение: ab285531.gif]

[Изображение: ab285524.gif]
Цитирай
Thanks given by:


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)