The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Странен шум от компресора на климатика

#1
Привет,
пиша тук за това очевидно често срещано явление при модели Волво след 2011- . Става въпрос, за неприятен почти ламаринен звук идващ от компресора на климатика. Специално за моя модел С60 Т5, компресорите са два вида: Sanden и Nissens. Това е звукът, който се чува в колата: https://www.youtube.com/watch?v=aQAKB_tDAJM
За Sanden ходих при майстор, който рециклира компресори и каза, че тези не подлежат на такива манипулации. Във Вида има опция да се превключват режими на европаратора, които са Normal и Low, като пояснение, е точно за понижаване на шума от компресора, но и това не върши достатъчно работа.
Интересното е че не през цялото време докато работи компресора, го има този шум, а само в някакви моменти. Някои казват, че има процедура на Волво, при която подменяли тръба по трасето, но в други форуми, пише, че с това проблема не изчезва, а само че се приглушава звука, други казват, че е от самия клапан, който се намира на компресора и той прави проблемите, трети казват, че е от маслото сложено при зареждане с фреон. Има колеги, които са се сблъсквали с проблема, и ще ги помоля да споделят опита си в тази насока, за да е полезно за всички. Ако има и някой, който да каже какви параметри да се следят във Вида, за да се изолира проблема.
ex - Volvo S60 2.4i BSR 188hp
Volvo S60 2.5 T5 Platinum 285hp Rica
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)