The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Налягане в гумите?

#1
С какво налягане карате вашите ХС90.Моята я наследих с комплект летни Гудиар на една година с размер 255/55/18.
Зимните са Дънлоп 235/60/18 - размер препоръчан от призводителя и ги карам отпред/отзад на 2.3 атм. и всичко е прекрасно.С летните които са по-щироки и не отговарят много-много на джантата при 2.3 атм. колата "плува" особено проблемно е когато влезе в "коловози" образувани от тировете.При резки смени на посоките съчетано с ускорение или спиране , но возията е добре.Когато ги напомпя на 2.7 атм. държи се като бегачка и няма проблеми с устойчивоста , но също вози като бегачка.Проблема е в рамера на джантите за 255/55/18 трябва да са 8х18 или 8.5х18 а не 7.5х18 както са на Волвото.Споделете вашият опит!
Reply

#2
на капака на резервоара или на вратата са написани препоръчваните стойности от производителя при различните скорости. В паспорта, книжката или някъде другаде са дадени позволените размери.
всичко остнало е интерпретация и разсъждения по картинка. в различни ситуации се държи по различен начин и има поведение непредвидено и непрепоръчвано от производителя
Reply

#3
На вратичката на резервоара пише отпред 2.2атм. при средно натоварване и 2.5 атм. при пълно.Задните 2.3 атм. при средно натоварване и 2.7 атм. при пълно.Изравних налягането на четирите гуми на 2.5 атм. и положението е приемливо от към устойчивост и по-малко от към комфорта.В колата основно пътувам сам или двама.Рядко се пълни цялата.В книжката пише за гумите 235/60/18 а с калкулатора за гуми при сравнение с 255/55/18 дава разлика 1 мм което е допустимо.
Reply

#4
разликата в налягането е заради балансирането на тежестта в автомобила. Когато е празна двигателя тежи повече+ шофьора който е по вече в предната част. Затова и гумите трябва да са по твърди. Ако препомпаш задните започва да подскача и става нестабилна. Тук говорим за незначителни отклонения, който може и да не усетиш или пък става некомфортно при скорости над 200. Като се натовари, тежестта в багажника балансира и изравнява "кантара". По голямото усилие съответно изисква и по напомпани гуми.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)