The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Traction Control

#1
Здрасти,

Абе нещо го няма тоя моя TRACTION CONTROL.

Като дама на контакт, лампите на ABS и TRACKS светват и след малко угсват. След това, като запаля двигателя пак светват и 1-2 сек след това угасват. От това, което четох из нета разбрах, че точно така трябва да бъде.

Обаче, като тръгна да ускорявам по-рязко (на пясък, на мокро) нищо не се случва, което да ме наведе на мисълта, че тракшъна работи.

Дайте малко инфо - кога е вклщчен тракшъна - когато лампичката на копчето свети или когато не свети?

Какво мога първо да проверя, за да разбера дали работи TRACKS както трябва.

Мерси
http://www.novinarite.com
VOLVO 850 T5 2,0 20V '94 Wagon 210 hp B5204FT
Reply

#2
Ами при мен си има бутон вдясно от волана, който го включва.
Reply

#3
NASKO1973 Wrote:Ами при мен си има бутон вдясно от волана, който го включва.

И при мен има бутон Smile
http://www.novinarite.com
VOLVO 850 T5 2,0 20V '94 Wagon 210 hp B5204FT
Reply

#4
Big Grin И аз имам Big Grin и като го включа при "подходяща"(неподходяща) обстановка трябва да работи до към 60 км/ч оптимално.Най-добре изчакай да падне един хубав дебел сняг и можеш тогава да се фукаш пред съседите.Т'ва за ТРАКШЪН КОНТРОЛА(да ме извиняват администраторите но незнам как се казва на български,нещо като "контрол на сцеплението").Колкото до обратното на контрола на сцеплението АЙ БИ ЕС-а(анти блокиращата система) да не ти се случва да разчиташ на него при скорост над допостимото по закона за движение.Като цяло мога да кажа че би било хубаво за да бъде всичко точно и ефекта от двете системи да е максимален (увеличен до най-голямата възможна степен) е да си с подходящите за сезона и качество(и ефективност!!!)гуми.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B...0%BC%D0%B0
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%8...0%BE%D0%BB
Колкото да ли при теб работи както трябва най-лесно е да си (чекнеш)провериш компютъра за справки ВВВ.ВОЛВО850.РУ или във форумите(говорилнята) на нашите "събратя" от Британското кралство(там да знаеш не пишат на кирилица) Big Grin
Chevrolet Blazer V6 4.3
Reply

#5
Грешките, които дава са 141 и 142, ама не ми се занимава да правя галимациите, посочени тук с почистването на датчика за положението на педала:

http://volvo850.ru/sdelay/dstop.htm

Забелязвам, обаче следното: понеже съединителя ми е за смяна, когато пробуксува леко при тръгване (рядко, но го прави), тогава светват лампичките на АБС и ТРАКС. Дали има някаква връзка между събитията (аз на прима виста не се сещам). Иначе АБС-а работи перфектно и безотказно, смея да твърдя, дори при високи скорости. Естествено нито една спирачка на света не може да спре както трябва, без да има разумно задволанно устройство.

Оня ден бяхме малко по високите гори да къмпираме и мога да ви кажа, че дългата тежка, натоварена с много багаж, машина се справи блестящо - забоксува за кратко на едно местенце, където всички останали джипове и уважаващи своята височина коли, забоксуваха също. Карам още с почти новите зимни Мишелинки - 15'' и нямам никакво намерение да ги свалям.

Чудя се, ако ми работеше както трябва ТРАКСА, щеше ли да се движи по-сигурно по стръмните и обсипани с остри чакълени камъни, кални пътища?! Далеч съм от мисълта за 4х4.

Съседите винаги карат по-хубави коли в по-големия си процент.
http://www.novinarite.com
VOLVO 850 T5 2,0 20V '94 Wagon 210 hp B5204FT
Reply

#6
tc фактически прехвърля движението към по малко натовареното колело посрвдством абс , а да разбереш да ли работи вдигни колата така че едната предна гума да е във въздоха и я подпри добре след това се опитаи да я подкараш би трябвало гумата която е на земята да превърта на тласаци и колата да се опитва да тръгне.
Reply

#7
Когато сработи трябва да ти примига лампата на таблото. Smile
Reply

#8
сигорен ли си че на 850 е така
Reply

#9
pesho91 Wrote:сигорен ли си че на 850 е така
Big Grin Не,разбира се.Никога не съм карал 850,но е така на ХС70 и на много други автомобили - Пасат,БМВ,Опел.... Wink
Reply

#10
благодаря колега и аз съм карам мн др коли и наистина е както казваш но в случея питам точно за волво 850 Smile
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)