The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Traction Control

#11
pesho91 Wrote:благодаря колега и аз съм карам мн др коли и наистина е както казваш но в случея питам точно за волво 850 Smile
Е дано накой колега с такова се изкаже по въпроса Smile
Reply

#12
Като натиснеш бутона +TRACS+ и го изключаш . Системата е включена по подразбиране .
Volvo S70 2.5 TDI 1998 D5252T
[Image: 581732.png]
Reply

#13
Когато ти светне лампата, когато го изключиш от копчето тракшъна не работи. Когато сработва не ти присветква никаква лампа а се чува пристръгване (чаткане), така да го кажа, задейства се спирачката ABS-a на колелото без сцепление.
VOLVO 850 GLT 2.0Turbo avtomatik 1996g.
Reply

#14
Днес направих тест и се оказа поне на моята кола като свети копчето е вклучена системата.
Reply

#15
Ако колата ти е тази от подписа копчето ти не свети, а като го натиснеш на таблото ти светва лампа TRACS OFF, тогава не работи. Като нищо не ти свети по таблото работи.
VOLVO 850 GLT 2.0Turbo avtomatik 1996g.
Reply

#16
armagedon Wrote:Ако колата ти е тази от подписа копчето ти не свети, а като го натиснеш на таблото ти светва лампа TRACS OFF, тогава не работи. Като нищо не ти свети по таблото работи.
Тази на подписа ми е волво 850 т5 но е 94 година явно и това е от значение и на копчето ми има лампа и като светне тази лампа тогава системата работи.На таблото нямам лампа tracs off имам само tracs и тя светка само при палене само 1 секунда като сработва системата не светка.Явно в различните години са различни системите.
Reply

#17
Явно е така. При различните години има и разлики.
VOLVO 850 GLT 2.0Turbo avtomatik 1996g.
Reply

#18
не е задължително да работи на този принцип, може просто да души мотора, като му намаля порцията гориво, при А4 първо поколение е така и е изключително НЕефикасно
Reply

#19
PlimP Wrote:не е задължително да работи на този принцип, може просто да души мотора, като му намаля порцията гориво, при А4 първо поколение е така и е изключително НЕефикасно

От всичко четено съм останал с впечатлението , че :
1-во излиза системата TRACS - стиска челюстите на спирачния апарат до скорост 40 км/ч
2-ро- след това е усъвършенствана със системата STC - Stability and Traction Control - отнема газта и същевременно стиска челюстите на спирачния апарат до 40 км/ч
3-последната версия на тази система е DSTC - Dynamic Stability Traction Control - освен първата система TRACS има и втората STC но има и третата - Dynamic - т.е. стабилизира автомобила , чрез всичките 4-ри челюсти на спирачните апарати ( не знам да има ограничение на скоростта ) , при тази система компа на автомобила следи данните от датчиците освен на 4-те ABS датчика на колелата и един който е на оста на волана и следи с колко градуса е навъртян волана и поведението на автомобила и ако има разминаване - коригира автомобила , чрез спирачен апарат .

1-вата система според мен е полезна , но както намерих мнение в нета "TRACS не ти позволява да затънеш в пряспа сняг или локва кал , но ако това стане - ще трябва да го изключите за да изезете!"
2-рата лично не ми харесва да ти отнемат газта мощността на двигателя в някой момент .
3-тата система е супер !Smile но, все пак не трябва да се предоверяваме на тези компове и системи. Лично аз , като водач- не достигам момента в който трябва да се доверявам на някаква система но има различни пътни ситуации в които може и да са полезни компютрите ( да не се стига дотам ) .
Volvo S70 2.5 TDI 1998 D5252T
[Image: 581732.png]
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)