The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined array key "dateline" - Line: 1000 - File: inc/functions_post.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/functions_post.php 1000 errorHandler->error_callback
/inc/functions_post.php 834 get_post_attachments
/showthread.php 1121 build_postbit
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
XC70 - покупка - малко помощ със съвети...

#1
Здравейте,

Аз съм чисто нов във форума. Причината е, че досега не съм имал Волво, а нещо в последно време все повече се вглеждам и то конкретно в ХС70. Така и попаднах на една прилична оферта за ХС70 2.4 Д5 Моментум 2006 година. Километрите са 70 хиляди.
Готов съм да се метна защото страшно ми допада като излъчване и функционалност (че сега, след като се появиха лапетата, моите риболовни пръчки висят основно в гаредероба.. Cry ), но съм пълно капо от техническата страна. За това бих ви помолил за малко акъл специално за следното;
1. Този точно модел предполагам е от най-жадните - хем автоматик, хем 5 скорости. много ли е тежко с консумацията - в града го дават 11-12?
2. Някой може ли да даде акъл къде е слабото място - какво задължително да се провери. Знам, че ако разчета форума (което понаправих), ще хвана малко акъл, но съм наистина много объркан от всичките тези модификации. Дори на едно место (извън форума) прочетох, че точно тази спецификация е до 2005г., но предполагам че това е възможно - произведена 2005та - първа регистрация 2006та..

Всякакви допълнителни съвети са добре дошли. Знам, че такива нюбайс като мене сигурно са доста досадни, на аз наистина имам нужда от малко акъл, а вие, предполагам, сте най-компетенти като ползватели. Благодаря предварително!
Reply

#2
Това чете ли го вече? Днес попаднах на него докато преглеждах новия внос на шведките Smile


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply

#3
<!-- m --><a class="postlink" href="http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/volvo-xc70.html" onclick="window.open(this.href);return false;">http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/volvo-xc70.html</a><!-- m -->
Я така по добре, че нещо не бачка линка по горния начин.
Reply

#4
И аз съм на тоя хал,вече гледах 2 коли,само че по стари 2003-02 с Д5 мотор,италянки с върнати километражи,но все пак много ми харесаха,просто чакам да се появи "моята" кола.
Имам няколко конкретни въпроса:
1.Дюзи-чух че давали проблеми за по ранните модели(02-03),колко струват нови дюзи в МФ и колко може да се намери в др.магазини?
2.Имали някой "форумен" майстор специализиран по марката?
3.Харчи ли масло Д5 мотора? Днес като гледах една,преди да я запаля ,проверих щеката и нивото беше 1см.под минимума!!!
4.Автоматика на ХС70! Днес като дадох на D колата едва-едва потегли,на R(задна) обаче потегли с осезаемо повече тяга,което ми се стори странно
5.Колко струва смяна на ангренажен ремък ,ролки и там каквото трябва? Цена на частите?
6.Окачването издръжливо ли е ?Колко носача има и какви са цените горе долу?
7.Какво масло е препоръчително за Д5
8.Имали от къде да се взимат ОРИГИНАЛНИ(или читави) части освен от МФ?

Имам още много въпроси ,ама сега за тези се сещам,моля който каквото занае да сподели,надявам се че ще получа отговори преди да се върля с кинтите

Предишната ми кола беше А6 2.5 ТДи V6 и може да се каже че имам опит с скъпа подръжка на автомобили,при Волво надявам се всичко да е по задраво
Reply

#5
Колега, sаshocos,
прочетох цялата ти тема в Ауди форума... И не знам защо, тя (темата) вече е в застой.
Видях я оттук и се заинтригувах.
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=13071" onclick="window.open(this.href);return false;">viewtopic.php?f=10&t=13071</a><!-- l -->
Но както и да е. Smile

По повод горния ти пост - правилно си се ориентирал - ПЪРВО се пита.
Но понеже въпросите ти са повечко, бих те посъветвал да се отбиеш към нас за да получиш нужната ти ИНФОРМАЦИЯ.
Надявам се да бъдем полезни.
А за конкретно специфични въпроси по отношения на избрания от теб автомобил, можеш да се отнесеш и директно към един специалист в тази област - Роби (Моруна) в Мото Пфое. Човекът и знае и може. :!:
Reply

#6
ако още се чудиш дали да е ауди или волво надявам се да ти помогна с моя опит.преди година и половина имах в70 2000 година 2.5 тди.двигателя вървеше.1 ден реших да се дърпаме с един приятел които имаше а6 2000 2.5 тди.някак си аудито леко изостана.състезавал съм се и с други а6-ци 2.5 тди и не ме впечатлиха много.след като си продадох волвото си купих абсолутно същото 1:1 като визия само че с д5 двигателя.още като я настъпих за първи път усетих разликата.като поддръжки на двете волва не мога да се оплача.старото си го купих от познат и беше много запазено и му знаех историята.бях ми сменил само едни предни биалетки и накладки ако може да се каже това ремонт :mrgreen: .на сегащното ми волво нямам кои знае какви оплаквания ако мога да ги нарека така.колата е на 200 000 км.смених всички биалетки и втулки на предните носачи.остава да смена и четките на алтернатора. понеже мн ми хареса пъргавината на д5 двигателя които е 163 коня съм замислил след време да си взема пак същото волво с д5 185 коня двигателя и ако го намеря 4х4 и автоматик.иначе в краен случаи ще се метна на хс 70.аудитата в които съм се возил и карал се съм намирал някакъв косур.някак си леко са се поизхвърлили с екстрите и електрониката в колата.много зависи на каква кола ще попаднеш дали е пазена или не.
Reply

#7
Колегата се сдоби със S6-убийствено! Да му е честито и безаварийно да го вози и него и семейството му!
И в Чернообил сега е пролет.Тревата синее,птичките лаят...
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)