The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Скоростна кутия на GDI двигатели

#1
Здравейте.На S 40 след 1998 се монтира и GDI двигателя на Митсубиши.Обаче само на Каризмите с този мотор японците слагат тяхна,японска скоростна кутия.Другите модификации са с такава на Рено.Та въпросът ми е-с какви точно трансмисии са моделите на Волво с монтирани точно тези,японски двигатели GDI 1.8-122к.с.И ако някой е притежател на такъв автомобил да каже по какво да се разпознават двата двигателя-шведският/предполагам/ 1.8-125к.с. и японският GDI 1.8 -122к.с.Мерси.
Reply

#2
Японският GDI двигател е 125к.с., а що се отнася до скоростната кутия - прав си, тя е на Рено (поне така ми каза майсторът, при който си правя колата, като я видя).
За шведския двигател не мога да ти кажа нищо, но предполагам , той не е директна инжекция, ами пълен инжекцион. Освен по големия пластмасов капак на клапаните (на който пише GDI Big Grin ), има доста конструктивни разлики - например аз нямам кабели за свещи (от бубината до всяка свещ), ами всяка свещ си има собствена бубина.
Reply

#3
Здрасти.Значи искаш да кажеш,че на Волвата с японски GDI двигатели скоростите са като на всички останали модели-с френски.Защо тогава японците ще правят това,т.е.ще монтират свои/може би са по-качествени/,а шведите не.Нали в един завод се сглобяват.
Reply

#4
brad Wrote:Здрасти.Значи искаш да кажеш,че на Волвата с японски GDI двигатели скоростите са като на всички останали модели-с френски.Защо тогава японците ще правят това,т.е.ще монтират свои/може би са по-качествени/,а шведите не.Нали в един завод се сглобяват.
:oops: Не съм аз човека, който може да ти отговори на въпроса. Но предполагам, че всичко е въпрос на политика. Понякога се правят компромиси - цена/качество. Всяка нова разработка струва пари (многооо пари). Съответно може да са преценили, че с вече готовата ск. кутия на Рено ще бъде по-рентабилно и качеството ще е на задоволително ниво.
Това аз си мисля, а те защо са постъпили така.... е друг въпрос.
Reply

#5
Мисля че в книжката на колата пишеше че моделът В40 (респ. С40)
са разработвани с активното съдействие на Митсубиши....
А Рено от много отдавна работят с тях!
В този ред на мисли....
.... мисля че е възможно .... да са пазарували скоростни кутии от един и същи доставчик....
I'd like mornings better if they started later
Reply

#6
Garfield Wrote:Мисля че в книжката на колата пишеше че моделът В40 (респ. С40)
са разработвани с активното съдействие на Митсубиши....
А Рено от много отдавна работят с тях!
В този ред на мисли....
.... мисля че е възможно .... да са пазарували скоростни кутии от един и същи доставчик....
Звучи логично...
От поста ти разбирам, че имаш книжка на В/С40. На какъв носител е? Моята е на италиански език и съответно ми върши нулева работа :evil: .
Reply

#7
... в този ред на мисли, имате ли проблеми със скоростните кутии, понеже мойте впечатления от Рено(имам рено от 2 години) е че скоростните кутии и двигателите са "железни" (да не говорим че са евтини като части)???
Reply

#8
Vermax Wrote:... в този ред на мисли, имате ли проблеми със скоростните кутии, понеже мойте впечатления от Рено(имам рено от 2 години) е че скоростните кутии и двигателите са "железни" (да не говорим че са евтини като части)???
Амиии... появява се едно леко проблемче - като е студена (маслото в ск. кутия не се е разходило добре) и включа рязко 2-ра се чува един дразнещ стържещ звук. Предполагам, че синхронизаторите са си отишли, но не си струва да се отваря за това цялата ск. кутия. Пък и като загрее няма проблеми. (абе френско сирене :lol: )
Reply

#9
ссс моята кножка е хартиена и е на англииски с/в40 98г
ако ти е интересно мога га ти я снимам ам много трака ксерокса и ще ме хванат а иначе ако седна на скенера една седмица не ми мърда. така че ако има голям интерес съм навит да се гърбя ама да няма зор. Е?
VOLVO S40 1998 100kW (140к.с.) 5 MANUAL 183Nm минало
VOLVO S60 D5 2006 136kW (185к.с.) 6 MANUAL 400Nm минало
VOLVO XC60 2013 158kW (215к.с.) 6 AUTOMATIC 440Nm настояще
VOLVO бъдещето е неизвестно...
Reply

#10
sasho_s40 Wrote:...ам много трака ксерокса и ще ме хванат...

Сцепих се да се хиля като го прочетох това...

Това ще ти е кръщението за Welcome в Home Pirate Industry
Volvo S40 1998 1.8
Volvo 940 1996 2.0T
Opel Astra 2007 CDTI
Renault Megane 2010 dCi


ex - Volvo S60 2001 2.4
[Image: garagephp.jpg]
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)